Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Danıştay'dan 'Çeşme Projesi' kararı: Bilirkişi inceleyecek

Danıştay'dan 'Çeşme Projesi' kararı: Bilirkişi inceleyecek

Danıştay 6’ncı Dairesi, Çeşme’de 16 bin 624 hektar alanı kapsayan bölgedeki ‘Çeşme Projesi’nin planlarının iptali için yapılan itirazlar sonrası başvuruları gündemine alarak 27 Ekim tarihinde bilirkişi incelemesi yapacak.

  • Ege Postası
  • 30.09.2021 - 17:41

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çeşme Turizm Projesi için Resmi Gazete’de 12 Şubat 2020’de yayınlanan planlara karşı Danıştay 6. Dairesi’ne İzmir’de odalar, avukatlar ve STK’ların yaptıkları başvuralar kabul edilerek bilirkişi atandı. Çeşme’de 16 bin 624 hektar alana kapsayan proje için 27 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de bilirkişi incelemesi yapılacağı duyuruldu.

Avukat Senih Özay, yaptığı açıklamada, “Bu proje, bölge için büyük tehlike taşıyor. Çeşme’de zaten adım atacak yer kalmazken böyle dev bir proje hayali yanlıştır. Cumhurbaşkanı kararı iptal edilmelidir. Bilim insanları, odalar, barolar bizi teyit etmiştir. O yüzden Çeşme’nin ve tüm Yarımada’nın korunması için mücadele etmeliyiz. ” dedi.

BİLİRKİŞİLER ANKARA’DAN SEÇİLDİ

Mahkeme bilirkişi olarak; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Ersoy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Can Bilgin, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Necibe Aydan Sat, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Kamil Yılmaz’ı atadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.