Dolar 32,4973
%0.15
Euro 34,7712
%0.14
Altın 2.490,190
%1.13
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Daha önce 2 kez ertelenmişti: Valilik yerleşkesini yıkacak firma belli oldu

Daha önce 2 kez ertelenmişti: Valilik yerleşkesini yıkacak firma belli oldu

İzmir Valiliği, geçtiğimiz aylarda Valilik yerleşkesi içinde yer alan toplamda 27 bin 960 metrekarelik alanı kapsayan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması işi ihalesini kazanan firma belli oldu. Daha önce katılım olmaması nedeniyle iki kez ertelenen ihale son olarak davet usulü yapıldı ve ihaleyi kazanan firma 12 milyon 300 bin lirayla Nermanoğlu Hafriyat oldu.

  • Ege Postası
  • 05.07.2022 - 12:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, geçtiğimiz aylarda Valilik yerleşkesi içinde yer alan ve 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hasar gören yapıların yıkımı için ihaleye çıkma kararı almıştı.

Toplamda 27 bin 960 metrekarelik alanı kapsayan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacağını duyurmuş ve ihale bedeli olarak 17 milyon 244 bin lira olarak belirtilmiş ancak firmaların ‘maliyet’ nedeniyle ihaleye katılmamasından dolayı ihale gerçekleştirilememişti.

‘İNDİRİMLİ İHALE’ DE ERTELENMİŞTİ

İlk ihaleye katılım olmamasının ardından Valilik, 17 milyon 244 bin lira olan ihale bedelini 12 milyon 229 bin liraya düşürerek ikinci ihaleye çıkmıştı. Ancak ikinci ihaleye de katılan firma olmaması nedeniyle, valilik yerleşkesinin yıkım işi ihalesi bir kez daha ertelenmişti.

YIKIMI YAPACAK FİRMA BELLİ OLDU

Öte yandan; ikinci ihalenin de ertelenmesinin ardından dün yerleşkenin yıkım işi ihalesini alan firma belli oldu.

Valilik bu kez, yıkım ihalesini davet usulü gerçekleştirdi. 

Valiliğin ihaleye, ilk ihale için başvuruda bulunan firmaları davet ettiği ifade edilirken Valilik yerleşkesinin yıkım işi ihalesini kazanan firma, Nermanoğlu Hafriyat oldu.
 
İhaleyi alan firmanın ihaleyi, 12 milyon 300 bin liraya kazandığı belirtildi.

İKİ BÜYÜK YIKIM İŞİNİ DAHA KAZANMIŞTI

Nermanoğlu Hafriyat firması ayrıca, İzmir’in iki simge yapısı ola Buca Cezaevi ve İzmir büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yıkım işini de üstlenmişti.

RAPOR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Öte yandan; firmanın yerleşkedeki yapıların asbest raporları için çalışmalara başladığı ve yer tesliminin ardından raporun dosyaya ekleneceği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.