Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Cumhuriyet planlarına’ itirazlara bakanlıktan veto

‘Cumhuriyet planlarına’ itirazlara bakanlıktan veto

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, riskli alan ilan ilan edilen Karşıyaka ilçesi cumhuriyet Mahallesi Taşocağı mevkiinde 2,59 hektarlık alanın planlarına yapılan itirazların reddedildiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 15.06.2022 - 13:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Karşıyaka’da uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Cumhuriyet Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Örnekköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 137 hektarlık alanda yürütülen imar planı çalışmaları kentte tartışmalara neden olmuştu. 

Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen Cumhuriyet Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Örnekköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 137 hektarlık alanda yürütülen imar planı çalışmalarının etaplar halinde onaylanması kararı alınmış ve geçtiğimiz aylarda

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi 1. Etap Öneri Revizyon İmar Planı’nı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşmüş ve yapılan değerlendirme sonrasında çalışmalar ‘değiştirilerek’ kabul edilmişti.

MÜJDEYİ AK PARTİLİ NASIR VERMİŞTİ

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, geçtiğimiz ay sosyal medyasında yaptığı açıklamayla AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi Taşocağı mevkiinde vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılan yeni çalışmaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını ve planların askıya çıkarıldığını duyurmuştu.

BAKANLIK İTİRAZLARLA İLGİLİ KARARINI VERDİ

Öte yandan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, askı süresince planlara 98 itiraz yapıldığını duyurdu.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, 2,59 hektarı kapsayan Taşocağı mevkiinin dönüşüm planlarına yapılan itirazların bakanlık tarafından incelendiği ve itirazların reddedildiği belirtildi.

KARŞIYAKA'NIN PLAN NOTU KABUL EDİLDİ

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada ayrıca; alan ilişkin Karşıyaka Belediyesi’nin yazısı doğrultusunda yapılaşma koşulunun Z+8 kat olarak belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin kabul edildiği de belirtildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Cumhuriyet Mahallesi Taşocağı mevkiine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planındaki değişiklik yapılmayan kısımlar kesinleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.