Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den Milli Eğitim Bakanı'na 'Rojin' sorusu: Kasıt var mı?

CHP'li Yücel'den Milli Eğitim Bakanı'na 'Rojin' sorusu: Kasıt var mı?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Van'dan gelerek İzmir'in Kemalpaşa ilçesine yerleşen ailenin kızı Rojin Koç'un "Puanı yetmesine rağmen hiçbir okula kaydının yapılmadığı" iddiasını gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür'e seslenen İl Başkanı Yücel, "Rojin Koç’un, okul puanı yettiği halde, kasıtlı olarak, Kemalpaşa’da hiçbir okula kaydının yapılmadığı doğru mudur? Bu doğruysa,Van’dan İzmir’e gelerek okumak için çırpınan bir kız çocuğunun eğitim hayatının engellenmesinin gerekçesi nedir? Lamı cimi yok. Bu ayıba son verin" dedi. “Van’dan İzmir Kemalpaşa’ya gelerek eğitim hayatına devam etmek isteyen 11.sınıf öğrencisi Rojin Koç’un, okul puanı yettiği halde, kasıtlı olarak, Kemalpaşa’da hiçbir okula kaydının yapılmadığı doğru mudur" sorusunu yöneltti.

  • Ege Postası
  • 20.09.2022 - 13:46

EGEPOSTASI- İddiaya göre bir süre önce Kemalpaşa ilçesine taşınan Koç ailesinin kızı Rojin, puanı tutmasına rağmen İzmir'de hiçbir okula kayıt yaptıramadı. Aile, ilçedeki tek Anadolu lisesi olan Erzan Bulum Anadolu Lisesi'nin "Yer yok" gerekçesiyle kendilerini geri çevirdiğini söyledi. 11. sınıf öğrencisi olan Rojin'in Anadolu lisesinden nakil olduğu için imam hatip ve meslek liselerine geçiş yapamadığı belirtildi.

Kendisine ulaşan aileyle bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı avukat Deniz Yücel, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanı Özer ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yentür'e çağrı yaptı. Yücel’in açıklaması şöyle:

"Van’dan İzmir Kemalpaşa’ya gelerek eğitim hayatına devam etmek isteyen 11. sınıf öğrencisi Rojin Koç’un, okul puanı yettiği halde kasıtlı olarak Kemalpaşa’da hiçbir okula kaydının yapılmadığı doğru mudur? Bu doğruysa, Van’dan İzmir’e gelerek okumak için çırpınan bir kız çocuğunun eğitim hayatının engellenmesinin gerekçesi nedir? Hani eğitim hakkı anayasal bir haktı ve fırsat eşitliğine inanıyordunuz? Lamı cimi yok. Bu ayıba son verin. Rojin ve ailesinden özür dileyin. Takipçisiyiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.