Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oktay Gökdemir hayatını kaybetti

CHP'li Oktay Gökdemir hayatını kaybetti

Uzun yıllar Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde akademisyen olarak görev yapan CHP’nin içerisinde aktif siyaset yapan Doç. Dr. Oktay Gökdemir, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

  • Ege Postası
  • 15.02.2021 - 13:04

EGEPOSTASI- Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü eski akademisyenlerinden olan, yıllarca CHP’de aktif siyaset yapan ve zaman zaman yaptığı muhalif çıkışlarla tanınan Doçent Dr. Oktay Gökdemir hayatını kaybetti.

58 yaşında hayata gözlerini yuman Gökdemir’in ölüm sebebinin kalp krizi olduğu belirtildi.

Gökdemir'in ölümü, başta CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları olmak üzere birçok kesim tarafından üzüntüyle karşılanırken CHP'li siyasetçiler ve yerel yöneticiler Gökdemir için taziye mesajları paylaştı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük emekleri olan, uzun yıllar DEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeliği ve APİKAM Mdr. görevlerini başarıyla yürütmüş Oktay Gökdemir’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Dokuz Eylül Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün Atatürkçü ve yurtsever akademisyeni,partimiz emektarı değerli abimiz Doç.Dr. OktayGökdemir’i kaybettik.Sevgili hocamıza Allah’tan rahmet,acılı ailesine ve parti örgütümüze baş sağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Yol arkadaşım, meslektaşım; yurtsever ve demokrat kişiliğiyle gönüllerde iz bırakan Doçent Dr. Oktay Gökdemir'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Sevenlerine, öğrencilerine ve acılı ailesine sabır, kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet dilerim. Yattığı yer incitmesin...

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Her kesimden gelen bu kadar haksızlığa taş olsa çatlardı ,Oktay Hoca dayanmak için toprak oldu... 
Devrin daim olsun hocam..Sensiz hep eksik olacak hikâyelerimiz...#OktayGökdemir

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Geçen yıl 9 Eylül Üniversitesi’nden CHP üyesi olduğu gerekçesiyle kovulan, Atatürkçü, yurtsever insan, Doçent Dr. Oktay Gökdemir’i kalp krizi sonucu kaybettik.
Yakınlarına, sevenlerine, öğrencilerine sabır, Oktay hocamıza Allah’tan rahmet dilerim. Işıklarda uyusun.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko:Partimize yıllarca büyük emek veren ve uzun yıllar Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyenlik görevini başarıyla yürütmüş Oktay Gökdemir hocamızın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Cumhuriyet tarihi konusunda en üretken tarihçilerimizden, Atatürkçü, çağdaş bir devrimciydi...
Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük emekleri olan, uzun yıllar Dokuz Eylül Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeliği ve APİKAM Müdürlüğü görevlerini başarıyla yürütmüş 

ülkemizin Cumhuriyet tarihi konusunda en üretken tarihçilerinden, Buca aşığı, yiğit Atatürkçü, devrimci, ilerici, çağdaş  ve hümanist büyüğümüz Oktay Gökdemir abimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 

Mekanın cennet olsun Oktay Hocam...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Cumhuriyet tarihi uzmanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Gökdemir’i geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Çok üzgünüm. Gökdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır, öğrencilerine ve İzmir’e başsağlığı diliyorum.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Değerli hocamız, partimizin emektarı, Cumhuriyet sevdalısı, Oktay Gökdemir’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Oktay Gökdemir Kimdir?

Tarih araştırmacısı. 9 Mayıs 1963 doğumlu. Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (1985) mezunu. 1987 yılında okutman olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandı. Yüksek lisans (1988) ve doktorasını (1994) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi konularında DEÜ’de tamamladı. 1990-96 arası Buca Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1997’de geçtiği Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yardımcı doçent oldu. 2001 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Makaleleri 1993 yılından itibaren Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih, Yeni Türkiye, Bilim ve Ütopya, Düşünen Siyaset, Cumhuriyet Kitap dergilerinde, 1999’da “Radikal İslâm” konulu bir makalesi Frankfurt’ta yayımlandı. Uluslararası bilimsel toplantılarda alanıyla ilgili bildiriler sundu.
Eserleri: Kurtuluş Savaşı’nda Akhisar (1990), Tarişbank Tarihi (Hüsnü Erkan ve diğerleriyle, 1993), Cumhuriyete Giden Yol (1998).

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.