Dolar 32,4913
%0.25
Euro 34,5862
%0.27
Altın 2.480,100
%-0.12
Bist-100 9.544,00
%-1.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de yine hortum kabusu: Çatılar uçtu

Çeşme'de yine hortum kabusu: Çatılar uçtu

Bu yılın başında hortum felaketinin meydana geldiği Çeşme'de ikinci kez hortum paniği yaşandı. Ovacık Mevkii'nde meydana gelen hortumda bir sitede bazı evlerin çatıları uçtu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilk tespitlere göre hortumda can kaybı ve yaralının bulunmadığını açıkladı. Öte yandan hortum nedeniyle 20 evin çatısında meydana gelen hasar havadan görüntülenirken, vatandaşlar, "Yağmurla karışık bir karanlık bulut gibiydi. Hortum dönerek büyük bir gürültüyle evlere ulaştı" dedi. Ayrıca hortumun gelme anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2021 - 14:40

EGEPOSTASI / İHA- Çeşme'nin Ovacık Mahallesinde, sabah saat 09.30 sıralarında hortum çıktı. Bir anda çıkan hortum kentte korku dolu anlar yaşattı.

Mahallenin sahil kesiminde bulunan Sağlıkçılar Sitesi, İştur 90 Sitesi, Ovakent Sitesi ve Yuvamkent Sitesi'nde hortum nedeniyle, 20 evin çatısı zarar gördü. Hortum, bazı ağaçları da kökünden söktü. Hortum nedeniyle maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Hortumun çatılara verdiği zarar havadan görüntülendi.

Hortumun meydana geldiği siteye giderek incelemelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bölgedeki durumla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Oran, ‘’Ovacık sağlıkçılar sitesi bölgemizde oluşan hortumda anlık tespitlerimize göre can kaybımız yaralımız yoktur. Bölgedeki vatandaşlarımızın yanındayız’’ dedi.

KAYMAKAM ÇAKICI DA BÖLGEYE GİTTİ

Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı da bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Çakıcı, hortum nedeniyle bir yazlık evin çatısının ciddi hasar gördüğünü, bazı yazlık evlerde de çatılardaki kiremitlerin uçtuğunu ve küçük bir hayvan damının da sundurmasının tahrip olduğunu açıkladı. Çakıcı, herhangi bir can kaybı, yaralanma ve zarar gören büyükbaş ve küçükbaş hayvan olmadığını belirtti.

Çeşme Belediyesi ekiplerinin hasar gören yazlık evin çatısının molozlarını temizlediklerini ifade eden Kaymakam Çakıcı, jandarma, belediye ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

ÇATININ UÇTUĞUNA İNANAMADI

Evinin çatısı uçan Bülent Altıner, “Sabah 09.30 gibi hortum gelmiş. Burada kalan arkadaşlarım arayarak ‘evinizin çatısı uçtu' dediler. Önce inanmadım, ‘koca çatı nasıl uçar' diye düşündüm. Sonra buraya geldim. Çatı tamamıyla aşağı inmiş. Tahmini olarak 60-70 bin TL civarında zarar var. Allah'tan kimseye bir şey olmadı çünkü sitede kalanlar da vardı. Cana geleceğine mala gelsin” dedi.

''YAĞMURLA KARIŞIK BİR KARANLIK BULUT GİBİYDİ''

Hortumun deniz üzerinden karaya doğru geldiğini söyleyen site yöneticisi Süleyman Yıldırım ise “Hortum dönerek büyük bir gürültüyle evlere ulaştı. Evlerin çatısını uçurarak yoluna devam etti. Evlerden sonra tarlalarda bulunan mahsulleri sökerek zarar verdi. O anda yapacak hiçbir şeyimiz yoktu. Yağmurla karışık bir karanlık bulut gibiydi. O anda hemen komşularımızı aradık” diye konuştu.

BU YIL İKİNCİ KEZ YAŞANDI

Çeşme’de bu yılın başında da hortum felaketi yaşanmış ve 18 kişi yaralanmıştı. Hortumun en çok etkilediği bölge olan Alaçatı’da tekneler, otomobiller ve evlerin çatıları büyük zarar görmüştü.

HORTUMUN GELME ANI KAMERADA 

Öte yandan, meydana gelen hortum, güvenlik kamerasına yansıdı. Ovacık Mahallesi sahil kesiminde kaydedilen görüntülerde, hortumun deniz üzerinde seyretme anı yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.