Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de tepki çeken 'beach club' inşaatı durduruldu

Çeşme'de tepki çeken 'beach club' inşaatı durduruldu

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Altınkum Plajı'nda beach club yapmak için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nden 1,3 dönümlük yer kiralayan, ancak iş makineleriyle yaklaşık 12 dönümlük alanı tahrip eden firma geri adım attı. Çevrecilerin tepki gösterdiği firma, bölgedeki çalışmaları durdurdu, deniz kıyısındaki kayalıklara inşa ettiği iskeleyi de söktü. Kaçak olarak açılan su kuyusu ise Devlet Su İşleri tarafından mühürlendi.

  • Ege Postası
  • 13.05.2022 - 11:41

Çeşme’de birinci derece doğal sit alanı olan Altınkum Plajı'nda beach club yapmak için ardıç ağaçlarını kesip deniz kıyısına iskele kuran Yeşilköylü Atık Yönetimi Madencilik Tic. Ltd. Şti. adlı firma, çevrecilerin tepkisi sonrası inşaatı durdurdu.

Bölgede 50 yılda oluşan kum tepeleri ile kum zambaklarını tahrip eden firmanın deniz kıyısındaki kayalıklar üzerine kurduğu iskele söküldü. Kaçak olarak açılan su kuyusu ise Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından mühürlendi.

Çevrecilerin avukatı Seher Gacar, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu firma ile yaptığı üç yıllık kira kontratı iptal edilmedikçe tehlike geçmez. Mücadelemiz henüz bitmedi. Hukuki başvurularımızı devam ettireceğiz. Hazine'ye ait, halkın malı olan bu kumsalın işgaline karşı duracağız” açıklamasını yaptı. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.