Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de sigara izmariti yangına neden oldu: Başkan Oran isyan etti

Çeşme'de sigara izmariti yangına neden oldu: Başkan Oran isyan etti

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Ovacık-Alaçatı yolu kenarında başlayan ve sigara izmaritinden çıktığı değerlendirilen yangın zeytinlik alana sıçarken, yangın ekipler tarafından güçlükle söndürüldü. Yangın bölgesine giden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaşananlara isyan etti. Başkan Oran sosyal medyadan, "Gene arabadan atılan izmarit, gene yangın, gene yanan zeytinler! Atma be adam!” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 27.09.2021 - 15:47

EGEPOSTASI - İHA- Çeşme ilçesinde, Ovacık-Alaçatı yolu kenarındaki alanda  sabah saatlerinde yangın çıktı. Sigara izmaritinden başladığı değerlendirilen yangın, daha sonrada zeytinlik alana sıçarken, bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını güçlükle kontrol altına alırken, zeytinlik alan zarar gördü.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Haftaya kötü başladık. Gene arabadan atılan izmarit, gene yangın, gene yanan zeytinler! Atma be adam!” şeklinde bir tepki gösterdi.

"Yangının çıkma sebebi çok büyük bir ihtimalle yol kenarına atılan bir izmarit"

Söndürülme çalışmalarını yerinde izleyen Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Lütfen arabanızdan çöp, cam şişe ve özellikle de izmarit atmayın. Geleceğimizi yakıyorsunuz. Yapmayın" dedi.

Ekrem Oran, şu uyarılarda bulundu:

“Ovacık-Alaçatı yolunda zeytinlik yangını bölgesindeyiz. Yangının çıkma sebebi de çok büyük bir ihtimalle yol kenarına atılan bir izmarit; çünkü ateş yol kenarında başlamış. Yanan alan, bakımsız bir zeytinlik. Tabi burada zeytinlik sahiplerimize de seslenmek istiyorum; arsalarına, zeytinliklerine iyi bakmaları lazım. Bu olaydan bir ders çıkarmamız lazım. Umarım ucuz atlattık. İtfaiyemiz, park bahçelerimiz ve temizlik ekiplerimiz anında müdahale etti. Yeni dikilmiş fidelerimizden yananlar var. Yazık! Lütfen arabanızdan çöp, cam şişe ve özellikle de izmarit atmayın. Geleceğimizi yakıyorsunuz. Yapmayın. Geçmiş olsun Çeşme! Geçmiş olsun Ovacık!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.