Dolar 32,5550
%0.03
Euro 34,8451
%-0.06
Altın 2.434,670
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale şehitleri İzmir’de anıldı

Çanakkale şehitleri İzmir’de anıldı

İzmir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2022 - 11:41

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle İzmir Kadifekale Hava Şehitliğinde tören yapıldı. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel ile Murat Bakan, şehit ve gazi dernekleri ile odalar ve sivil kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Çelenk merasiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende saygı atışı yapıldı. Vali Köşger’in Şehitlik Defterini imzalamasının ardından İzmir Müftüsü Salih Sezik şehitler için dua etti.

Daha sonra Konak Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Osman Özsan “Yüreğimin üç rengi”,

İzmir Kız Lisesi öğrencisi Fatma Sevim Savan ise “Çanakkale Destanı” isimli şiirleri okudu.

“Çanakkale çetin bir saldırıya etten kemikten bir siperdir”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Recep Doğru günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale öyle bir mücadeledir ki; asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale çetin bir saldırıya etten kemikten bir siperdir. Mustafa Kemal Atatürk’tür Çanakkale.”

“Gelecek kuşaklara anlatmaya gayret göstereceğiz”

Törende İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehitlik defterini imzaladı. Ardından deftere yazdıklarını okuyan Köşger, “Sadece aziz milletimiz için değil, dünya tarihi için de önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen Çanakkale Zaferi, yok edilme noktasına getirilen bir milletin, tüm imkansızlıklara rağmen, kutsal değerleri, istiklali, vatanı ve onuru uğruna yedi düvele karşı nasıl bir kahramanlık sergilendiğini cümle cihana kanıtladı” dedi.

Törende şehitler için dua okunmasının ardından Kadifekale Şehitliği'ndeki kabirlere karanfil bırakıldı.        

Urla'da Çanakkale Şehitleri anıldı

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Çanakkale Zaferi coşku ile kutlanırken, destanının kahramanları rahmet ve saygıyla anıldı.

Urla'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi. Törene, Urla Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk büstüne konulan çelenkler ile başlayan tören, tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Urla Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, ”Vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, tarih sayfalarına nice kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz, şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağından bir avuç dahi verilemeyeceğini, bağımsızlıktan asla vazgeçilemeyeceğini ve hiçbir emperyalist gücün bize hükmedemeyeceğini Çanakkale’de tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatanın toprağını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, dirliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç’ın şeref defterini imzalaması, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra tören son buldu.
İlçede gün boyu yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlama devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.