Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'daki tepki çeken o görüntüler için Valilikten açıklama

Buca'daki tepki çeken o görüntüler için Valilikten açıklama

Buca’da polis ekiplerinin bir vatandaşı darp ettiği görüntülerin sosyal medyada büyük tepkilere yol açmasının ardından İzmir Valiliği harekete geçti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada bir polis memuru hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı ve bir polis memurunun da soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 27.11.2021 - 16:49

EGEPOSTASI -  İzmir’in Buca ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde kalabalık bir polis ekibinin bir vatandaşı darp ettiği görüntüler kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

İddiaya göre arabasını evinin önüne park etmek isteyen Volkan Karaaslan isimli yurttaş, yolu kapatan polisleri uyarmak amacıyla kornaya bastı. Bir haber kanalına açıklamalarda bulunan Baba Salman Karaaslan, ise oğlunun bu tepkisinin ardından polis ekiplerinin oğluna saldırıp darp ettiğini söyledi.

Darp görüntülerinin sosyal medyada geniş yankı bulması ve büyük tepkilere yol açmasının ardından İzmir Valiliği’nden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“24.11.2021 günü saat 15:30 sıralarında ilimiz Buca ilçesi Şerife Bacı Meslek Lisesi çevresinde öğrencilerimizin güvenliği için denetim ve kontrol yapan polis ekiplerimizin uygulamaları esnasında bir kısım vatandaşımızın polise mukavemet ettiği; bir polisimizi darp ettiği, polisimizin bu vatandaşlara müdahalesi sırasında ise orantısız güç kullanıldığı anlaşılmıştır. 

Bunun üzerine olaya müdahale eden, orantısız güç kullanan personelimiz hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, vatandaşımıza tekme savuran bir polis memurumuz da soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.