Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Cezaevi’nde piknikli eylem

Buca Cezaevi’nde piknikli eylem

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile yerel yönetimler, Buca Cezaevi’nin bulunduğu alanın yeşil alan olması için geniş katılımlı ilk eylemini gerçekleştirme kararı aldı. Buna göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 20 Kasım günü Buca Cezaevi alanında piknik etkinliği düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 10.11.2022 - 16:36

EGE POSTASI-  Buca Cezaevi’nin bulunduğu alanın nasıl değerlendirileceği konusu İzmir siyasetinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

 İzmir'de meslek odaları ve sivil toplum örgütleri yıkılan Buca Cezaevi arazisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açılmasına karşı bir araya gelmiş ve arazinin yeşil alan olarak kente kazandırılması için toplantı düzenlendi. 

Sao Paulo’da nasıl zafer kazandıysak Buca’da da kazanacağız

 Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘’Önceki plan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı planlar karşılaştırıldığında görülüyor ki; ilk planda 40 bin metrekare olan ticaret ve konut alanı 70 bin metrekareye çıkmış. Park alanı 20 bin metrekareden 11 bin metrekareye düşmüş. Biz bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğiz. Nasıl ki, Aliağa’da zehir yüklü Sao Paulo gemisinin İzmir’e gelişiyle ilgili ortak bir ses çıkartabilip büyük bir zafer kazandıysak, bu sefer de Buca’nın bu kadar aleni bir biçimde katledilmesine izin vermemek için bir araya geldik. Bu bir araya gelişi büyütmek istiyoruz. Çünkü sessiz kalan çoğunluğun bu tablodan haberinin olmadığını düşünüyoruz. Görevimiz, tüm İzmir’e ne kadar haklı bir talebimiz olduğunu duyurabilmek. Tüm İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirebilmek istiyoruz. Bunun için buradayız” ifadelerini kullanmıştı. 

Yeşil alanda ısrarlılar 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile yerel yönetimler, dün yaptığı toplantıda geniş katılımlı ilk eylemlerini belirlerken, eylemin tarihi netleşti. Edinilen bilgiye göre 20 Kasım günü, Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ve yerel yönetim, Buca Cezaevi alanında piknik etkinliği düzenleyecek. 

Yeşil alanda ısrarlı olan odaların ve yerel yönetimlerin düzenleyeceği ilk eyleme geniş katılım bekleniyor. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.