Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Cezaevi tartışmalarına son nokta konuldu: Asbest raporu çıktı

Buca Cezaevi tartışmalarına son nokta konuldu: Asbest raporu çıktı

Yıkım ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte tartışmalara neden olan Buca Cezaevi’ne ilişkin ‘asbest’ iddialarına son nokta konuldu. Yıkım ihalesini alan Nermanoğlu Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Nermanoğlu, Asbest raporunun çıktığını söyledi ve “Şu anda binanın asbest raporu da çıktı. Yıkım ruhsatı da çıktı. Rapora göre hiçbir şekilde asbest riski yok. Kısmi bir kısımda asbest riski vardı o kısım da bertaraf edildi” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2022 - 16:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle 2020 yılı kasım ayında Adalet Bakanlığı tarafından tamamen boşaltılan Buca Cezaevinin yıkımına ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Cezaevi için 4 Mart tarihinde yapılan yıkım ihalesini 16 milyon 400 bin lirayla Nermanoğlu Hafriyat almıştı. Yıkım ihalesinin ardından ilçede asbest tartışması başlamıştı.

TMMOB’ye bağlı odalar ve bazı STK’lar, cezaevinin yapısında asbest kullanıldığı ve yıkımın kurallara uygun yapılmadığı gerekçesiyle tepki gösterirken İzmir Barosu da ihale kararı ve yıkım kararının iptali için dava açmıştı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise; geçtiğimiz hafta Egepostası’na yaptığı açıklamada yıkımın henüz başlamadığını söylemişti.

ASBEST RAPORU ÇIKTI

Öte yandan; Nermanoğlu Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Nermanoğlu yıkım ve asbest tartışmalarına son noktayı koydu. Beklenilen asbest raporunun çıktığını ifade eden Nermanoğlu, risk olmadığını ifade etti.

“HIRSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN…”

Bugüne kadar yapıda yıkılan alanların güvenlik gerekçesiyle yıkıldığını belirten Nermanoğlu, “Şu an binaya çok hırsız giriyor ve biz onlara engel olamıyoruz. Neticede 150 dönümlük bir arazi. Biz bunun önüne geçebilmek için kapı girişinin önünü ve arkalara geçiş olmaması için ara girişi yıktık. Yıkımlara artık hurdadan dolayı Suriyeliler ve Afganlar giriyor. Bütün yıkım alanlarına hırsızlık için giriyorlar ve kazayla ölüyorlar. Engel olabilmek için binanın sağını ve solunu yıktık” dedi

“350 ADET NUMUNE ALINDI”
 
Cezaevine ilişkin asbest raporunun çıktığını belirten Nermanoğlu, “Şu anda binanın asbest raporu da çıktı. Yıkım ruhsatı da çıktı. Rapora göre hiçbir şekilde asbest riski yok. Kısmi bir kısımda asbest riski vardı o kısım da bertaraf edildi. Kümeslerin üzerinde etrermit kullanılmıştı. O kullanılan malzeme de bertaraf sahasına götürülerek bertaraf edildi. 350 adet numune alındı yapıdan. O numuneler neticesinde çıkan riskler de bertaraf edildi. Bize yer teslimi yapıldı. Tek beklediğimiz asbest raporuydu. O da geldi” diye konuştu.

“ASBESTLİ KISIMLAR BERTARAF EDİLDİ"

Bugüne kadar ortaya atılan asbest iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Nermanoğlu, “Biz o iddialardan önce rapora başvurmuştuk. Gerçek onların anlattığı gibi değil. Karalama var ortada. Bu yapılan iş halk için de devlet için de yararlı bir iş. İddiaların hiçbir şekilde karşılığı yok. Asbestli kısımlar fotoğraflandı ve bertaraf edildi. Raporları da elimizde” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.