Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu sefer tersi oldu: O hastanede darp skandalı!

Bu sefer tersi oldu: O hastanede darp skandalı!

İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Onkoloji Servisi’nde tahlil sonuçlarını göstermek isteyen hasta ve yakını, görevli doktor tarafından darp edildi. Darp edilen aile suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.09.2021 - 18:31

EGEPOSTASI – İzmir’in Karabağlar ilçesinde bulunan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde darp skandalı yaşandı.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Hastanenin Onkoloji Servisi’nde tahlil sonuçlarını göstermek isteyen Fahri Kılınç ve eşi Zeliha Kılınç, görevli doktor Cengiz Yılmaz tarafından darp edildi. Yılmaz’ın darp ettiği Kılınç’a önce tokat, ardından da yerdeyken tekme attığı öğrenildi.

"EŞİMİN ÜZERİME YÜRÜDÜ VE YUMRUKLADI"

Kılınç ailesi, 12 yıldır Onkopoloji tedavisi aldıklarını ve ilk kez böyle bir olay yaşadıklarını söylerken, Zeliha Kılınç,”Ben onkoloji hastasıyım. Doktor filmleri görsün dedik. Sıra bana geldiğinde kapıya gittim. Doktor da kapıya çıktı ‘Haftaya gelin’ dedi. Biz bir haftadır randevu almaya çalışıyoruz alamıyoruz. Eşim ‘Randevu alamıyoruz Ne yapacağız’ diye sordu. Doktor da ‘Ben ne bileyim nasıl yapacağınızı’ dedi. Eşim ‘Sen nasıl böyle konuşuyorsun’ deyince eşimin üzerine yürüdü ve yumruklamaya başladı. İttirdim bu sefer de tekme attı" sözleriyle yaşananları anlattı.

"DAHA ÖNCE BAŞKA HASTALARI DA DARP ETMİŞ"

Fahri Kılınç ise olaya hastane personelinin dahil şahit olduğunu belirtirken, söz konusu doktorun başka hastaları da darp ettiğini öğrendiklerini söyledi. Kılınç, “Ben elimi kaldırmadım. Vurmasın diye yakasını tuttum. Doktordan şikayetçi olacağım. Böyle bir adamın burada olması sakıncalı. Sadece ben değil, başkaları da gelip şikayetçi olacak. Doktor başkalarını da darp etmiş daha önce. Ben elimi kaldırmadım ona. Okumuş ama boşuna okumuş” dedi. Hastanenin danışma ile hasta hakları birimlerinin takındığı tutumdan şikayetçi olduklarını dile getiren Kılınç, “Bu Müslümanlığa sığar mı? Bir Suriyeli benden daha kıymetli. Ben hasta haklarına gittim. Alaylı konuşuyorlar benimle. Bazı doktorlar boşuna dayak yemiyorlar. Ben burada tedavi göreceğim diye her yanım delik deşik” ifadelerini kullandı.

"DUDAĞINDA KAN GÖRDÜM"

Olaya tanık olan bir hasta yakını da hastane koridorlarında yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Amca karısıyla birlikte oradaydı. Daha sonra Onkoloji Doktoru Cengiz Bey, koridorda amcaya bağırdı “Randevu al gel” diye. Amca da ‘Randevu vermiyorsunuz ki nasıl geleyim’ dedi. Doktor da ‘Ne diyorsun sen’ diye ittirdi. Hanımı da ‘Yapma etme sen doktorsun’ dedi. Koridorda bir baktım amcayı ittirdi, amca olduğu gibi yere düştü. Büyük ihtimalle kafasını vurdu, ‘Güm’ diye ses geldi. Sonra yerde tekmelemiş. En son doktorun amca ayağa kalktıktan sonra suratına tokat attı sebepsiz yere. Amca da şok oldu o tokattan sonra bir ara ben dudağında kan olduğumu gördüm. Güvenlikler geldi ama onlar da izliyor, o da bana saçma geldi. Hasta olarak biz mi gidip ayıralım? Hepimizin hastası var. Biz tedavi olmaya gidiyoruz. Darp edip öyle mi gönderecekler. Hani bir şey var ya doktorları dövüyorlar şiddet uyguluyorlar diye, bazıları cidden hak diyor. Bu doktorla ilgili de kendi hastası ve ben dedim bu doktora gitmeyelim. İki gün sonra mazallah bize de tokat yapıştırır. Kanserle uğraşırken başka bir hastalıkla uğraşmayalım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.