Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da grev kapıda!

Bornova’da grev kapıda!

Bornova Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube ile ipler koptu. Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (Sodemsen) ile yapılan görüşmeler sonucu uzlaşma sağlanamadı. DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, greve ilişkin yaptığı açıklamada ‘’ Ekonomik krizin olağanca ağırlığıyla yaklaşık 17 aydır zam almadan yaşam mücadelesi veren biz işçiler olarak sabrımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız’’ ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 16.09.2022 - 12:43

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube ile Bornova Belediyesi arasında yürütülen TİS süreci tıkandı. Anlaşmanın sağlanamadığını duyuran Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube grev kararı alındığını belirtti. 

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;
‘’Sendikamız ve Bornova Belediyesi Personel AŞ’de yetkili üst işveren sendikası Sodemsen ile 8 Haziran 2022 tarihinden bugüne dek yapılan görüşmelerin dün gerçekleştirilen son oturumunda da  anlaşma sağlanamamıştır. Ekonomik krizin olağanca ağırlığıyla yaklaşık 17 aydır zam almadan yaşam mücadelesi veren biz işçiler olarak  sabrımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. 
Süreç olarak sözleşmenin arabulucudan sonraki son altmış gününde, zamlanarak haklarımızı geliştirme beklentisi içerisindeyken, ekonomik gerçekliklerin uzağında bırakılan tekliflerle karşı karşıya bırakılmış durumdayız. Gerek bir önceki sözleşmeden kazanılan haklarımızın değerini korumayan, gerek ekonomik kriz karşısında alım gücümüzdeki kaybımızı  telafi etmeyen bu teklif , Sodemsen’in her belediyedeki üyelerimizin farklı öncelik, beklenti ve geçmişteki kazanılmış haklarını görmezden gelerek bir çerçeve içine hapsetme hamlesidir. 


Grev kapıda

Yaşanılan bu sürecin yasal temsilcisi Sodemsen olmakla birlikte, işyerimiz olan Bornova Belediyesi Personel AŞ yetkilileri ve Bornova Belediye Başkanlığı ortak sorumluluğa sahiptir. Sendikamız sözleşmeyi masada bitirme iradesini birçok somut hamle ve eylemle göstermişken, yeterli anlayışla karşılık bulmayışımız, genel merkezimizce grev kararını almayı mecbur hale dönüştürmüştür. Önümüzdeki hafta itibariyle genel merkezimizce grev kararı alınıyor ve alınan kararı üyelerimizle  iş bırakarak iş yerimize asacağımızı ilan ediyoruz.
‘Sözleşme görüşmelerine açığız’
Grevin uygulanacağı tarihi daha sonraki günlerde kamuoyuyla paylaşacak olup geçmiş kazanımlarımızı yok saymayan ve kriz karşısında alım gücümüzü koruyan noktalardaki sözleşme  görüşmelerine  açık olduğumuzu  bildirmek istiyoruz.’’


 

                                                                                          

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.