Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’nın Millet Bahçesi için kritik gelişme

Bergama’nın Millet Bahçesi için kritik gelişme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bergama Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan ve şu anda stadyum imarlı alana yapılması planlanan millet bahçesi projesinde flaş bir gelişme yaşandı. Projenin 7 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan ihalesi 11 Ağustos tarihine ertelendi.

  • Ege Postası
  • 23.06.2021 - 10:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan millet bahçelerinin yapımı için İzmir’de önemli bir adım atılmış ve Bergama’da Millet Bahçesi yapılacağı duyurulmuştu. 

Bergama Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan ve şu anda stadyum imarlı 18 bin 685 metrekare alanın millet bahçesi haline getirilmesi için hazırlanan planlar 5 Mayıs tarihinde askıya çıkarılırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, millet bahçesi için ihale tarihinin 7 Temmuz olduğunu duyurmuştu. 

Öte yandan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planların askıya çıkarıldığının duyurulmasının  ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, planı kapsayan bir bölgenin 2 ve 3 derece arkeolojik sit alanı sınırları içerisinde üçüncü derece yol güzergahı üzerinde olmaıs gerekçesiyle plana itiraz etmişti.

İHALEYE ERTELEME

Daha önce ihalesinin 7 Temmuz tarihinde yapılacağı duyurulan Bergama’nın Millet Bahçesi için kritik bir karar alındı.

Toplu Konut İdaresi(TOKİ), ihalenin 11 Ağustos tarihine ertelendiğini duyurdu.

İhale, 11 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Yapılan duyuruda, ihaleyi alan firmanın işi teslim süresinin ise 500 gün olduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi; “Bergama İlçesi, Ertuğrul Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. Konvansiyonel Kalıp ve Çelik Konstrüksiyon Sistemiyle 18.685,19 m² İnşaat Alanına Sahip Sosyal Donatılar İnşaatları İle 63.050,50 m² Alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları Yapımı İşi ve Arkeolojik Kazı....Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir. Yer tesliminden itibaren 500 (BeşYüz) takvim günüdür. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.