Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’da tarihin bir parçası daha gün yüzüne çıktı

Bergama’da tarihin bir parçası daha gün yüzüne çıktı

İzmir’in ve dünyanın en zengin tarih mirasına sahip lokasyonlarından olan Bergama’da antik dönem ait kalıntılar tespit edildi. İlçe sınırları içerisinde yer alan Yerlitahtacı Mahallesi'nde antik yol kalıntılarının tespit edilmesi sonrası bölge, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil etme kararı aldı

  • Ege Postası
  • 14.06.2021 - 09:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in ve dünyanın en önemli tarih lokasyonlarından olan ve tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bergama’da antik dönem kalıntılarına rastlandı. İlçenin Yerlitahtacı Mahallesi'nde antik dönemden kalma yol kalıntılarını tespit edildi.

İzmir Bergama Müze Müdürlüğü’nün başvurusu ve konuyla ilgil araştırmaları yapan İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun oluruyla bölge,  1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. 

Karar doğrultusunda; alanda bilimsel çalışmalar dışında herhangi bir faaliyet yürütülmesinin önü kesildi. 

Karar ile birlikte, bölge, imara kapatılırken imar planlarında ise aynen korunacak sit alanı olarak belirlenecek. Ancak, resmi ve özel kuruluşlarca zorunlu durumlarda yapılacak alt yapı uygulamaları için müze müdürlüğünün ve varsa kazı başkanının görüşüyle konunun koruma kurulunda değerlendirilmesine,b) Yeni tarımsal alanların açılmamasına, yalnızca sınırlı mevsimlik tarımsal faaliyetlerin devam edebileceğine, koruma kurullarınca uygun görülmesi halinde seracılığa devam edilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.