Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye tarafından mühürlenmişti: ‘Kaçak villalarda’ Pazar mesaisi

Belediye tarafından mühürlenmişti: ‘Kaçak villalarda’ Pazar mesaisi

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Selçuk’un Çamlık Mahallesi’nde bulunan ve yargıya taşınan ‘kaçak villalarda’ Pazar mesaisi yaşanıyor. Belediyenin daha önce tesisat nedeniyle mühürlediği villalarda çalışmaların belediyenin mühür vurmasına rağmen devam ettiği görüldü.

  • Ege Postası
  • 17.07.2022 - 13:08

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda Selçuk Belediyesi tarım arazisine inşa edilen konut skandalıyla gündeme gelmiş ve Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 8 adet villa yapılması gündeme gelmişti. 

Belediye yetkilileri alanda yapılaşma izninin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alındığı söylenmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

Kaçak yapıların kamuoyunda tepki toplamasının ardından belediye, yapı ruhsatlarının depo vasıflı olduğu, bu nedenle verilen ruhsatta tek bir elektrik ve su tesisatına izin verdiği ifade edilirken birden fazla alanda elektrik ve su tesisatı çekilmesi nedeniyle yapıları mühürlemişti.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM

Öte yandan; daha önce kentte büyük tartışmalara neden olan ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun yargıya taşıdığı ‘kaçak villarla’ ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Villaların inşaatına belediyenin mühürlemesine rağmen Pazar gününde dahi devam ettiği görüldü.

Çalışmalara ilişkin henüz belediye kanadından bir açıklama yapılmazken mührün belediye tarafından kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.