Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bekir Coşkun heykeline çirkin saldırı

Bekir Coşkun heykeline çirkin saldırı

Buca Belediyesi tarafından Aralık ayı Belediye Meclisinde alınan karar ile Menderes Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik parka konulan merhum gazeteci Bekir Coşkun anısına yaptırılan heykele kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınadı. Başkan Kılıç, yapılan saldırıyı “vandallık” olarak nitelendirirken “Hiçbir saldırı, hiçbir vandallık bizleri, Bucamıza ve hemşehrilerimize hizmet üretme yolundan asla geri döndüremez” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2021 - 14:03

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi, 2020'nin Aralık ayı meclis toplantısında oybirliği ile Menderes Mahallesi’nde yaptırılan parka, usta gazeteci merhum usta gazeteci Bekir Coşkun’un adının verilmesini kararlaştırılmıştı.

Mecliste alınan heykel kararı İzmir’de CHP ve AK Parti arasındaki tansiyonu yükseltmişti. 

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Twitter sayfasında yaptığı açıklamayla heykel kararı üzerinden CHP yönetimini eleştirmişti.

İki parti arasındaki heykel gerilimi devam ederken Buca Belediye Meclisi AK Parti Grubu, Aralık ayı ikinci meclis oturumunda ilk oturumda ‘kabul’ oyu kullandıkları heykele verdikleri oyu ‘ret’ oyuna çevirmişlerdi. Heykel yapımına meclisten oy çokluğu ile karar çıkmıştı.

Heykelin parka yerleştirilmesinin ardından bugün ilçede yükselen Bekir Coşkun heykeline saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. 

Menderes Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik parka konulan heykel henüz açılışı yapılmadan kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

Polyesterden yapılan heykelin yüz kısmındaki bronz kaplamaların parçalandığı görülürken, emniyet soruşturma başlattı.

“HİÇBİR VANDALLIK BİZLERİ GERİ DÖNDÜREMEZ”

Yaşanan saldırıyı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yaşanna saldırıyı vandallık olarak nitelendirirken tepkisini şu ifadelerle dile getirdi;

“Hiçbir saldırı, hiçbir vandallık bizleri, Bucamıza ve hemşehrilerimize hizmet üretme yolundan asla geri döndüremez.  Kentimiz ve kentlimiz için yatırım yapmaya, proje üretmeye, eser kazandırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz halkız, halkın belediyesiyiz. Halk için, halkla birlikte çalışıyoruz.  Açılışını yapmaya hazırlandığımız Bekir Coşkun Parkı’nda yer alan duayen gazetecimiz merhum Bekir Coşkun'un heykeline yapılan saldırıyı esefle kınıyorum”

CEMİYETTEN TEPKİ

Bekir Coşkun heykeline yapılan çirkin saldırıya bir tepki de İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi. Cemiyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Türkiye’nin en iyi kalemlerinden, merhum gazeteci Bekir Coşkun’un adını taşıdığı parkta yer alan heykeline kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verilmiştir. Bu vandallık kabul edilemez. Henüz parkın açılışı gerçekleştirilmeden yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Bekir Coşkun daima Türk basının özgür ve eşsiz isimlerinden biri olarak kıvançla anılacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.