Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den toplu ulaşıma zam açıklaması: Yine de maliyetleri karşılamayacak

Başkan Soyer'den toplu ulaşıma zam açıklaması: Yine de maliyetleri karşılamayacak

Her gün art arda gelen akaryakıt zamları, vatandaşın olduğu kadar toplu ulaşım konusunda belediyelerin de belini bükerken İzmir’de bir süredir toplu ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağı konuşuluyordu. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan maliyetler karşısında zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etti ve “Mutlaka bir zam yapmamız gerekecek. Ancak biz ne zam yaparsak yapalım sonuç olarak fiyat yine de maliyetleri karşılamayacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.03.2022 - 13:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de uzun süredir zam üstüne zam yapılan akaryakıt fiyatları, Rusya-Ukrayna Savaşı’yla birlikte rekor seviyede yükselen bir ivme göstermeye başladı.

Bir haftada 5 zammın geldiği akaryakıt fiyatları, kısa sürede 15 lira bandından 20 lira üzerine çıktı.

 Artan akaryakıt fiyatları vatandaşın olduğu kadar toplu ulaşım hizmeti kapsamında belediyelerin de belini büktü.

SOYER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Artan yakıt fiyatlarıyla belediyeler zor durumda kalırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla zamlara tepki göstermiş ve belediyelerden akaryakıtta KDV’nin alınmamasını talep etmişti.

Soyer paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı; “Akaryakıt zamlarıyla birlikte, ulaşımda kişi başına ödenen biniş ücretine ilave 10 TL de belediyemiz ödüyor. Müdahale edilmezse bütçemiz 2 Milyar TL açık verecek. Sorumlulara sesleniyorum; KDV ve ÖTV muafiyetini acil getirin."

"YİNE DE MALİYETLERİ KARŞILAMAYACAK"

Başkan Soyer’in paylaşımının ardından İzmir’de toplu ulaşıma zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)’de bugün toplu ulaşıma zam konusu gündeme geldi. Toplantıda, İzmir’deki toplu ulaşıma yüzde 38 bandında zam yapılmasımn karar verildi. 

Öte yandan; konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Soyer, zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Evet zam olacak. Çünkü sürdürülebilir değil. Biz her seyahat eden vatandaşın cebine 10 lira koyuyoruz demiştim. Bu rakım yükseldi. Bugün UKOME toplandı rakamı ben söyleyemem ancak sonuçta mutlaka bir zam yapmamız gerekecek. Ancak biz ne zam yaparsak yapalım sonuç olarak fiyat yine de maliyetleri karşılamayacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.