Dolar 32,4954
%0.15
Euro 34,7511
%0.09
Altın 2.486,560
%0.99
Bist-100 9.496,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz davasında yeni perde: Soruşturmaya bir dosya daha eklendi

Başkan Gürbüz davasında yeni perde: Soruşturmaya bir dosya daha eklendi

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçlamasıyla 7,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın 9. celsesi bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Başkan Gürbüz'ün katılmadığı duruşmada, 2 dosya olarak soruşturmaya bir dosya daha eklendi. Öte yandan Başkan Gürbüz’ün avukatı Soner Akgül, davanın bir an önce sonuca erdirilmesi amacıyla dosyaların ayrılmasını talep etti.

  • Ege Postası
  • 12.11.2021 - 16:42

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın organize suç örgütüne karşı yürüttüğü soruşturma kapsamında, firari olan Binali Camgöz'ün lideri olduğu ileri sürülen suç örgütüne yönelik duruşmanın 10. Celsesi bugün İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütüne mensup isimlerin yer aldığı eylemler içinde birçok iddia bulunurken Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün adı da, Organize Suç Örgütü’ne karşı yürütülen soruşturmada geçmişti. Başkan Gürbüz hakkında ise organize suç örgütüne bağlı olmak ve Foça’da esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında “silahla adam yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla yargılanan Başkan Gürbüz hakkında 1 yıldan 7.5 yıla hapis cezası isteniyordu.

Bugün görülen duruşmada, mahkeme başkanı hali hazırda görülen 7.Ağır ceza ile birleştirilen dosyanın 8. Ağır ceza ile de birleştirildiğini ve 3 dosyanın birlikte görüleceğini ifade etti. Başkan Gürbüz'ün katılmadığı duruşmada Gürbüz’ün avukatı Soner Akgül, birleştirilen dosyaların ayrılmasını talep etti. 

CAMGÖZ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, kasten ve tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme gibi yargılanan 3 sanığın ifade verdiği duruşmada, savcı, Gürcistan Batum’da gözaltına alınan ardından serbest bırakılan ve Türkiye'ye iadesi için görüşmelerin başlatıldığı Binali Camgöz'ün tutuklama emrinin ibrazını talep etti.

DOSYALARI AYIRIN TALEBİ

Öte yandan; Başkan Gürbüz’ün avukatı Soner Akgül ise; dosyaların birleştirilmesinin nihai kararı ertelediğini belirtirken dosyaların ayrılmasını talep etti ve şunları söyledi; “Tüm dosyayı bir bütün olarak ele alıp bu dosyayı yargılamanız lazımdı. Ancak sürekli vakalar geliyor birleştirme talepleri oluyor. Bunu. Sonunun geleceğini düşünmüyoruz, dosyada toplanan sonuçlanan vakalar var, iş yükünün sonlandırılması için tefrik edilmesi gerekiyor.  Müvekkilim ile ilgili hiçbir somut delil bulunmadan bir iddianame düzenlendi. Müvekkilim ile ilgili suçlamaya yeter hiçbir konu yok dosyada. Tanıklara yalan beyan verilmeye çalışıldığı belirtildi. Müvekkilimin daha çok mağdur olmamasını tefrik ediyoruz” dedi.

Tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken duruşma 28 Ocak 2022 Cuma günü saat 09.30’a ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.