Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlıktan İzmir için yeni kararlar

Bakanlıktan İzmir için yeni kararlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir’de Torbalı ve buca ilçelerinde iki bölge için koruma kararı verdi.

  • Ege Postası
  • 22.11.2022 - 09:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir’de iki bölge için koruma kararı verdi.

Yapılan incelemeler doğrultusunda, Torbalı ilçesi Dirmil Mahallesi’nde yer alan mezarlık olan ve fiilen mezarlık olarak kullanılan toplamda 5 parseli kapsayan alanın yaklaşık 100 yıllık olduğu ifade edildi. Kurul kararı kapsamında bölge, “1. Grup korunması gereken taşınmaz kültür varlığı” olarak tescil edildi.

ÖZEL MÜLKİYETE KORUMA İZNİ

Kurul tarafından ayrıca Buca ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan ve özel mülkiyet kullanımında olan alan için de koruma kararı verildi. 

Kurul kararında yer alan bilgilere göre; Buca Orman İşletme Şefliği’nden özel mülk sahibi kişinin “Ağaç Kesim İzni” almasının ardından bölgede sit kararı olup olmadığı konusunda inceleme başlatıldı.

Yapılan inceleme sonucunda tapuda 647 ada 87 parselde kayıtlı taşınmazda Dumlupınar Höyüğü’nün yer aldığı ortaya çıkarken alan, “1. Derece Arkeolojik Sit Alanı” ilan edildi. 

Alınan karar doğrultusunda bölgede yapılaşma yasalandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.