Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık planları onayladı: Cennet koy yapılaşmaya açılıyor

Bakanlık planları onayladı: Cennet koy yapılaşmaya açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1. Grup Dikili Bademli - Karagöl Etabı doğal sit alanı statüsünde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle birlikte Bademli Koyu’nun statüsü “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak belirlendi ve koy, yapılaşmaya açıldı.

  • Ege Postası
  • 13.06.2022 - 12:42

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in ilk mavi bayraklı plajının bulunduğu tatil cenneti Dikili’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda etaplar halinde çalışmalarını başlatmıştır.

Bakanlık, tatil beldesinin bölgelerinde etaplar halinde koruma planlarına ilişkin değişiklikleri yapmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz yıl, 1. Grup (Adalar etabı) Doğal Sit Alanının koruma statüsü değiştiren Bakanlık son olarak 1. Grup Dikili Bademli - Karagöl Etabı doğal sit alanı statüsünde değişikliğe gitti.

Bakanlık oluru ile bölgenin statüsü “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı”, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

Koruma alanı planları 1 ay süreyle askıya çıkarıldı.

Yapılan statü değişikliği ile birlikte doğal güzelliğiyle bilinen Bademli Koyu da “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak belirlendi ve yapılaşmaya açıldı.

Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı: Barındırdığı siluet, jeolojik ve
ekolojik değerlerin korunması ve geliştirilmesi amacıyla alanın potansiyeli ve kullanım özellikleri göz önünde bulundurularak, doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlardır.

GEÇEN YIL KARŞI ADALAR İMARA AÇILMIŞTI

Bakanlık, geçtiğimiz yıl Dikili-Killik (1. grup) bölgede yaptığı statü değişikliğiyle  1. ve 3. derece doğal sit alanlarının koruma statüsü değiştirmiş ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım alanı ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak kaldı.

Kararla birlikte Bademli karşısında bulunan Kalem Adası’nın bir bölümü, Garip Adası’nın ise tamamı imara açılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.