Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık o yat limanı için harekete geçti: Kapasite artırılacak yat alanına otel yapılacak

Bakanlık o yat limanı için harekete geçti: Kapasite artırılacak yat alanına otel yapılacak

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yap-işlet-devret modeli ile yaparak Teos Marina İşletme ve Ticaret Anonim Şirketine ihale yoluyla  Teos Yat Limanı için kapasite artışı başvurusunda bulunuldu. Proje kapsamında mevcut limanın geri sahasına dönüştürülerek otel yapılacağı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 30.06.2022 - 16:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün, İzmir'in Seferihisar ilçesinde (DLH) yap-işlet-devret modeli ile yaparak 2007 yılında Teos Marina İşletme ve Ticaret Anonim Şirketine ihale yoluyla  Teos Yat Limanı için flaş bir gelişme yaşandı.

Bakanlık, 404 yat kapasiteli inşa edilen yat limanı için kapasite artışı başvurusunda bulundu.

Proje kapsamında liman alanının kuzeyine yüzer iskele, yüzer dalgakıran ve yüzer beton platform lardan oluşan ilave alanlar yapılacak.

Hazırlanan rapora göre; Teos Yat Limanına ilave lman alanı olarak 18 bin 84 metrekare alan ilavesi yapılacak. Bu kapsamda; mevcut dalgakıran yapısının çevresinde 11 bin 258 metrekare dolgu alanı ve 6 bin 825 metrekare yüzer yapılar ilave edilecek.

OTEL DE YAPILACAK

Hazırlanan ÇED raporunda, ilave yat limanı alanını mevcut dalgakıran yapısına isabet ettiği beliretilirken proje kapsamında 40 odalı bir otel de yapılacağı belirtildi ve “Yat limanının kuzeyinde yapısına isabet ettiğinden bu yapı ve çevresi dolgu çalışmaları ile yat limanı geri sahasına dönüştürülecektir. Bu alanda trafo, jeneratör, teknik ofis, su deposu sanitary, yatçı depoları, acenta ofisleri, yakıt istasyonu, palamar ofis, teknik atölyelerin vb. Yapıların eklenmesi planlanmaktadır. 
Ayrıca;

- Mevcut durumda tesiste hizmet veren gemici nöbet odası, akaryakıt depoları ve akaryakıt istasyonu kaldırılarak ilave yat liman alanına yeniden kurulacaktır.

- Mevcut Teos Yat Limanına 2 adet lif iskelesi

- 40 odalı otel, büfe, süper market, ilave çekek yeri yapılarının ilave edilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Yapılan kapasite artışı ile ise İzmir'in deniz turizminde sahip olduğu payın artırılması ve yat sahiplerine daha iyi hizmet sunulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Hazırlanan proje dosyasında kapasite artışının 40 milyon 307 bin liraya mal olmasının beklendiği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE KAPASİTE ARTIŞI YAPILMIŞTI

Söz konusu yat limanı için daha önce de kapasite artışı talebinde bulunulmuş ve 76 yat kapasiteli bir yüzer iskele yapılarak limanın yat kapasitesi 480’e çıkarılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.