Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlığın denize sıfır ihalesine 'hukuki durum' engeli

Bakanlığın denize sıfır ihalesine 'hukuki durum' engeli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Urla'nın Gülbahçe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve irtifak hakkı yoluyla tesis edilecek denize sıfır iki taşınmazın ihalesinin iptal edildiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 19.05.2021 - 11:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Yapılan denize sıfır ihalelerle eleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, geçtiğimiz ay İzmir'in Urla ilçesinde denize sıfır iki arazi için ihaleye çıkma kararı almıştı.

Taşınmazların ihalesinde irtifak hakkı (Bir gayrimenkul sahibine başka bir gayrimenkul üzerinde sınırlı kullanım hakkı sağlanması) tesis edileceği bilgisine yer verilmişti.

İlanda, Urla’nın Güzelbahçe Mahallesi’nde bulunan arazilerde İmar planıyla getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, eğitim, sağlık, spor, turizm, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal, kültürel vb. tesisler yapılması amacıyla faaliyet gösterebileceği belirtilmişti.

İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, 21 Mayıs Cuma günü yapılması planlanan  ihaleyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

Bakanlık, taşınmazların  taşınmazların fiili ve hukuki durumları dikkate alınarak hangi şekilde tasarruf edileceğine ilişkin yeni bir değerlendirme yapılabilmesi amacıyla iptal edildiğini duyurdu. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “21.05.2021 tarihindeki, Urla ilçesi Gülbahçe mahallesi 330 ada 1 parsel numaralı taşınmazın 10:30 ve 330 ada 2 parsel numaralı taşınmazın 11:00 saatlerinde yapılması planlanan irtifak hakkı ihaleleri, taşınmazların fiili ve hukuki durumları dikkate alınarak hangi şekilde tasarruf edileceğine ilişkin yeni bir değerlendirme yapılabilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlık Makamının 07.05.2021 tarih ve 929540 sayılı Olurları ile iptal edilmiştir”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.