Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Soylu’dan yapı stoğu çıkışı: 'Daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz'

Bakan Soylu’dan yapı stoğu çıkışı: 'Daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz'

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 09:22

İzmir'in Buca ilçesinde saat 3.29'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29'da İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası İzmir'e geldi. Konak ilçesinde bulunan Selahattinoğlu Cami minaresinin yıkılması sebebiyle bölgeye gelen Bakan Soylu; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AFAD yetkilileri ile incelemelerde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Burada açıklama yapan Bakan Soylu, "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Daha büyük, içimizi acıtacak, ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. Bu açıdan buradaki yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım" diye konuştu.

31 vatandaş hastaneye başvurdu

Deprem hakkında bilgi veren Bakan Soylu, "Gece yarısı 03.29 civarında İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmada 14.4 kilometre derinlikte meydana geldi. Gerek İzmir gerekse Ankara'daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptı. 3 vatandaşımız atlamak suretiyle yaralandı. Birisinin durumu ağır. Şu anda müdahalesi yapılıyor. Toplam 31 vatandaşımız panik sebebiyle hastanelere başvurdu. Buca'ya da geçeceğiz. Allah'a şükür can kaybı yok ama yaklaşık 20 kadar binada çatlaklar, bir takım hasarlar söz konusu. Bu konuda tespit yapacağız" sözlerine yer verdi.

Vali Köşger: Yüksekten atlama şeklinde yaralanma 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bir caminin minaresindeki hasarın dışında kentte önemli bir hasar olmadığını söyledi. Köşger açıklamasında, "Kıymetli İzmirliler, öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

Soyer: Çok büyük bir hasar yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘’ "Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok. Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre metro, tramvay ve izban tesislerinde bir hasar yok. Detaylı tarama sürüyor'' ifadelerine yer verdi. 

Başkan Batur: Camii minaresi kontrollü bir şekilde yıkılacak 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ''İzmirli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremde, Konak, Kubilay Mahallemizde Selahattin Oğlu Camii’nin minaresi yıkılmış ve maddi hasar meydana gelmiştir. Can kaybımız yoktur. Ekiplerimiz görevi başındadır. Camii çevresinde gerekli güvenlik önlemleri ile birlikte moloz kaldırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ardından hâlâ tehlike arz eden camii minaresinin kontrollü bir şekilde yıkılması için ekiplerimiz incelemelerini başlatacak'' dedi.  (İHA-Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.