Dolar 32,5605
%0.06
Euro 34,9476
%0.34
Altın 2.423,400
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kasapoğlu’ndan İzmir’e yurt müjdesi

Bakan Kasapoğlu’ndan İzmir’e yurt müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu İzmir Ege Öğrenci yurdunun müjdesini verdi. Bakan Kasapoğlu, 3 bin 960 kapasiteli Ege Öğrenci Yurdu’nun yenilenerek daha konforlu bir şekilde kullanıma hazır hale getirildiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 02.09.2022 - 14:48

EGEPOSTASI- Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin barınma sorunu yeniden gündeme geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının yetersizliği sebebiyle öğrenciler kara kara düşünürken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu İzmir’e yurt müjdesi verdi.

3 bin 690 kapasiteli 

3 bin 690 kapasiteli İzmir Ege Öğrenci yurdu yeni eğitim ve öğretim yılında konferans salonu, açık kafeterya ve spor salonu ile hizmet vermeye başlayacak. 

Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘’ Yeni eğitim-öğretim yılına girerken yenilenen ve sizler için hazırlanan İzmir Ege Öğrenci Yurdumuz 3.960 kapasitesiyle sizlerin heyecanını paylaşmayı bekliyor. İzmir’imize hayırlı olsun’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir’de bulunan yurtların 2002 yılında 6 bin 240 kişilik öğrenci kapasitesine sahip olduğunu ve bu sayının 2022 itibarıyla 23 bin 905 öğrenci kapasitesine çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Soyer ‘devlet politikası’ demişti 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde gençlerle bir araya gelerek, yeni dönem öncesi krize neden olan barınma sorunu ve yurt yetersizliği konularına değinmişti. Soyer açıklamasında, ‘’ Yerel yönetim olarak bu durumdan vazife çıkarmaya çalışıyoruz. Üzerimize vazife olmamasına rağmen. Tüm büyükşehir belediye başkanı arkadaşlarımız aynısını yapmaya çalışıyor. Biz bu durumları görerek çare üretmeye çalışıyoruz. 835 yataklı bir yurt inşaatı. Bu yıl bitmeden temelini atmış olacağız. Hedefimiz 2023'te bitirmek. Bu şu andaki soruna çözüm değil. 800 yatak da çözüm değil. 145 bin öğrenci var İzmir'de. Bu gerçekten devlet politikasını gerektiriyor. Biz kendi çözümlerimizi üretiyoruz ama bunların hepsi palyatif. Ne yazık ki bu sene de öyle olacak. Çare üretmeye çalışacağız ama büyük ölçüde de üretemeyeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.