Dolar 32,4452
%-0.13
Euro 34,7338
%-0.68
Altın 2.439,300
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Ersoy Çeşme Projesi planları için tarih verdi

Bakan Ersoy Çeşme Projesi planları için tarih verdi

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy, İzmir’in siyaset üstü olması gereken bir konu olduğunun altını çizerken Çeşme Projesi planlarına ilişkin de bilgi verdi ve “İzmir, turizm, gastronomi ve kültürün ön planda olduğu bir şehir. İzmir gibi bir şehir söz konusu olduğunda konuya siyasi yakalamayı doğru bulmuyorum. Projeleri doğru hazırlayarak konuya katılımcı yaklaşmak gerekiyor. Bu kapsamda bizim İzmir’de Ege Turizm projelerimiz var. Aralık itibariyle bu planlar da netleşecek. İzmir’in geleceği çok parlak” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 11:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

AK parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya Bakan Ersoy ve ev sahibi AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve 5 MKYK üyesi katıldı.

Şehir Buluşmalarının amacına yönelik bilgi veren Bakan Ersoy, İzmir’in önemine vurgu yaptı ve Çeşme Projesi planlarına ilişkin de bilgi verdi.

ERSOY: İZMİR’İN GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Konuşmasında İzmir’in özel bir yeri olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, Çeşme Projesi’ne ilişkin de gönderme yaptı ve “Deprem için tüm İzmir’e geçmiş olsun diliyorum. Şehir Buluşmaları kapsamında İzmir’deyiz. Bu kapsamda baz ziyaretlerimiz de olacak. İlki de bakanlığımız tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Tekel Fabrikası olacak. Bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan Kültür Yolu Festivalleri var. Son olarak 5 il daha ilave edilmişti. Biz bunu daha da genişletmek istiyoruz. Bu bağlamda 202 Nisan ayında Kültür Yolu Festivalleri başlayacak ve İzmir de buna katılacak. Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında İzmir için birçok projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. İzmir, turizm, gastronomi ve kültürün ön planda olduğu bir şehir. İzmir gibi bir şehir söz konusu olduğunda konuya siyasi yakalamayı doğru bulmuyorum. Projeleri doğru hazırlayarak konuya katılımcı yaklaşmak gerekiyor. Bu kapsamda bizim İzmir’de Ege Turizm projelerimiz var.  Aralık itibariyle bu planlar da netleşecek. Uyarıları da dikkate alarak projeleri gerçekleştirmek gerekiyor. İzmir’in geleceği çok parlak” dedi.

DAĞ: YEREL YÖNETİMLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR

Gece gerçekleşen deprem üzerinden yerel yönetimlere kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda sorumluluk almaya davet ederek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Yaklaşık 2 aydır uyguladığımız konseptin adı aslında bu. Ben de deprem için geçmiş olsun dilemek istiyorum. Deprem haberini alır almaz İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile İzmir’e hareket ettik. Bir caminin minaresinde hasar söz konusuydu. Oradaki incelemelerin ardından Buca’ya intikal ettik. AFAD’ta kriz merkezinde genel bir değerlendirme yaptık. Deprem, ülkemizin gerçeği olduğu gibi İzmir’imizin de bir gerçeği. Bundan önce 2004 ve 2008 yılında deprem yaşamıştık. Onlar 2020 depremi kadar hasar vermemişti. Deprem bize kendini bizzat anlattı. O nedenle depremi engellemek ya da önüne geçmek insanların yapabileceği bir şey değil. Biz depreme engel olamıyorsak yapı stoku olarak hazır olmamız gerekiyor Bu nedenle hızla bu konuda adım atmamız gerektiğini gördük. İzmir, 2 ciddi fay hattı üzerinde bulunuyor. Şehrimizin yapı stokunun 3’te 2’sinin depreme hazırlıklı olması gerekiyor.  Biz 2 senede 5 bin konutun dönüşümünü yaptık. Durduğumuz her saniye bu anlamda bir kayıptır. Burada herkese görev düşüyor. Biz, bakanlığımıza düşen görevleri de yerine getiriyoruz. Ama yerel yönetimlere görev düştüğünü de ifade etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“YÜZYIL VİZYONUNA DESTEK CİMER’E DE EKLENECEK”

Türkiye’nin 2. Yüzyılı vizyonuna ilişkin de konuşan Dağ, “Şehir Buluşmalarımız bizim sahada yaptığımız ciddi buluşmalar. Geçen hafta 28 Ekim’de Türkiye Yüzyılı Vizyon belgemizi Türkiye ile paylaştık. 28 Ekim 2022 tarihi cumhuriyetimizin 100. Yılından 1 yıl 1 gün önceye tekabül ediyor. Ülkemiz 99 yıl boyunca çok yol kat ettik. Önümüzde yeni bir 100 yıl var. Biz de 28 tarihinde Türkiye’nin 100 yılı için bir vizyon çerçevesi ortaya koydu. Bu çerçevenin daha da genişlemesi ve yüzyıl vizyonuna katkı koyması için çalışıyoruz. Bu yaptığımız saha çalışmalarında da vatandaşlarımızdan bunu için destek isteyeceğiz ayrıca yakın zamanda CİMER üzerinden de bu destek verilebilecek. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı iktidar ve Sayın cumhurbaşkanımız yine cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

SÜREKLİ: DEPREMDE SÖZDE DEĞİL ÖZDE HAZIRLIK

Konuşmasına gece yaşanan deprem için geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan İl Başkan Sürekli, “Bu deprem bize geçen hafta yıl dönümünü yaşadığımız İzmir depremini hatırlattı. Bu depremde kalp krizinden vefat eden bir hemşerimiz var. Geçmiş olsun İzmir Deprem vasıtasıyla yeniden hatırlıyoruz ki İzmir’in yapı stoku ortada. Bir an önce kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasını, ilk sıraya alınmasını, göstermelik anıtlar ve çalıştaylarla değil depreme sözde değil özde hazırlık yapılmasını diliyorum” dedi.

14 KASIM’DAN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Şehir Buluşmaları programı hakkında bilgi veren Başkan Sürekli, İzmirlilere destek çağrısında bulundu ve “Şehir buluşmaları Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Yaz boyunca genel başkan yardımcılarımız bakanlarımız ve vekillerimiz Türkiye’yi gezdiler. Hala da devam ediyor. AK Parti'de saha çalışmaları sadece seçimden seçime değil bir seçimden diğer seçime kadar aralıksız sürer. Bu kapsamda da 4 yıldır bütün teşkilatımız sahada gezmedik yer ve çalmadık kapı bırakmadılar. Milletimizin yanında olduk. Seçim dönemi yaklaşıyor. Seçimde de bu işin teknik çalışmalarını yapacağız. Geçen hafta Ankara’da Türkiye yüzyıl programına katıldık. Sayın cumhurbaşkanımız vizyonumuzu paylaştı. Bu vizyonun içi doldurulacak. Ayrıntıları hayata geçirilecek. Bizi söylemlerimiz sözde kalmaz. Bugünden itibaren başlıyoruz. İzmir şehir buluşmalarıyla birlikte Türkiye yüzyılı başlıyor. Tüm İzmir’den Türkiye’nin yüzyılı çalışmalarına destek bekliyoruz. 14 Kasım’dan sonra bizler İzmir’deki STK’lar ve vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz onların da desteğini alacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.