Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Ersoy Çeşme Projesi için tarih verdi

Bakan Ersoy Çeşme Projesi için tarih verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin Galataport İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında Çeşme Projesi için yıl sonunda planların askıya çıkarılacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 27.10.2021 - 09:51

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Alsancak’taki tarihi Tekel binaları ile Çeşme Projesi hakkında İstanbul’daki toplantıda son durum hakkında bilgiler verdi.

Bakan Ersoy açıklamasında şunları söyledi:
“Geçtiğimiz aylarda biliyorsunuz Alsancak’ta Tekel Binası restorasyonuna başladık. Çok hızlı bir şekilde 2022 sonuna kadar bu restorasyonu tamamlayıp sanatseverlerle buluşturacağız. Ayrıca biliyorsunuz Ege Turizm Merkezi Çeşme etabı ile ilgili bir çalışmamız var. Bu plan çalışması çerçevesinde, yıl sonunda planları askıya çıkarıyoruz. Birkaç aylık bir gecikme oldu çünkü bölge için çok hassas bir nokta. İzmirliler için Çeşmeliler için çok hassas bir nokta. 7 tane üniversitede 50’den fazla akademisyenle projeyi çok detaylı bir şekilde çalışıyoruz, projelendiriyoruz. Bölgedeki bütün hassasiyetleri dikkate alıyoruz. Hepsine çözüm üretiyoruz. Ve plan askıya çıktığı zaman,muhtemelen bugüne kadar en detaylı şekilde üzerinde çalışılmış, her türlü hassasiyete dikkat edilmiş bir turizm projesi olarak Türkiye’nin hayatına geçecek diye düşünüyorum. Bu proje kapsamında büyük bir Cumhuriyet Köyü ve kültür sanat vadisini de projelendiriyoruz. 2023 itibariyle Tekel Binası hizmete girdikten sonra aynı İstanbul’daki gibi kültür sanat etkinlikleri yoğun bir şekilde başlayacak ve akabinde Çeşme ile birlikte daha yaygın bir şekilde bütün yıla yayılarak devam edecek. Bu müjdeyi de buradan fırsatını bulmuşken vermek istiyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.