Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Azerbaycan’da düzenlenen TEKNOFEST’ten İzmir’e ödül

Azerbaycan’da düzenlenen TEKNOFEST’ten İzmir’e ödül

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Seferihisar Semiha İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balçova Asil Nadir Ortaokulu ve Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden oluşan A Takımı, Azerbaycan’da düzenlenen TEKNOFEST’ten ödülle döndü.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 22:29

25-29 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'da düzenlenen Teknofest'te kaptanlığını Seferihisar Semiha İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Süleyman Burçin Şüyun'un yaptığı, Balçova Asil Nadir Ortaokulunda görev yapan Fatma Behal Şüyun, Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Gürkan Lokman ve Tolga Orhanoğlu'ndan oluşan A TAKIMI, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yarıştı. A TAKIMI, birçok ülkeden 36 takımın yarıştığı "Smart Qarabaq" Hakatonunda 3. oldu.

Ödüllerini T3 Vakfı kurucusu Selçuk Bayraktar ve Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojileri Bakanı Reşat Rashad Nabiyev'den alan takım, Karabağ için geliştirdikleri akıllı sistemlerle beğeni topladı.

Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Reşat Rashad Nabiyev, "Sürdürülebilir Akıllı Kent" isimli proje çerçevesinde geliştirilen 12 çözümün sadece Karabağ'da değil tüm Azerbaycan'da uygulanabilir olduğunu söyledi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.