Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Askeri bölgeye sınır düzenlemesi

Askeri bölgeye sınır düzenlemesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi’nde bulunan askeri bölgenin sınırlarını güncelleyerek planları askıya çıkardı.

  • Ege Postası
  • 25.11.2022 - 10:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi’nde bulunan Naldöken "Birinci ve İkinci Derece Kara Askeri Yasak Bölgesi" planlarında değişikliğe gitti.

Mevcut 1/100 bin ölçekli planlarda; askeri alan, askeri yasak ve güvenlik bölgesi, ağaçlandırılacak alan, kentsel yerleşik alan ve doğal sit alanı, 1/25 bin ölçekli planlarda askeri alan, askeri sakıncalı alan, kentsel yerleşik alan, kentsel çalışma alanı, mezarlık alanı, tarım arazisi, doğal karakteri korunacak alan ve doğal sit alanı statüsünde kalan bölgenin planları değiltirilerek bakanlık tarafındana skıya çıkarıldı.

Yapılan plan revizyonuyla birlikte doğal sit alanı statülü bölgenin sınırları yeniden güncellendi. 

BELEDİYE ÜST ÖLÇEKLİ PLAN İSTEDİ

Hazırlanan raporda, plan değişikliği talebinin Bornova Belediyesi’ne iletildiği ancak belediyenin plan değişikli için öncelikle üst ölçekli planların revize edilmesini ardından alt ölçekli planlarda revize yapabileceklerini belirttiği ifade edildi. 

YAPILAŞMAYA MI AÇILACAK?

Plan değişikliği raporunda yer alan “Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 20. maddesinin 2. Fıkrasında “Çevre düzeni planı ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğü bozmayacak nitelikte, plan değişikliği yapılabilir. Çevre düzeni planı değişikliklerinde; a) Kamu yatırımlarına, b) Çevrenin korunmasına, c) Çevre kirliliğinin önlenmesine, ç) Planın uygulanmasında karşılaşılan güçlükler ve maddi hataların giderilmesine, d) Değişen verilere bağlı olarak planın güncellenmesine, dair yeterli, geçerli ve gerekçeleri açık olan, altyapı etkilerini değerlendiren raporu içeren teklif ve talepler; idarece planın temel hedef, ilke, strateji ve politikaları kapsamında teknik ve yasal çerçevede değerlendirmeye alınarak sonuçlandırılır.” hükmü yer almaktadır” ifadelerinin ardından bölgenin yapılaşmaya açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.