Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağalı öğrencilerden bilim festivali

Aliağalı öğrencilerden bilim festivali

Aliağalı öğrencilerin yapmış olduğu projeler düzenlenen bilim festivalinde tanıtıldı. Stantları ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, festivalde sergilenen bilimsel çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 08.06.2022 - 21:28

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde organize edilen bilim festivaline Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, Aliağa Orman İşletme Şefi Oktay Atalay Dikmen, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Projelerin yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme yöntemlerinden biridir. Öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum” dedi.

“Sanayi ve birçok alanda bilimin önemi yadsınamaz”

Tematik eğitimin, kodlamanın ve teknoloji fuarlarının önemine değinen Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ise “Günümüzde sanayi ve birçok alanda bilimin önemi yadsınamaz. Gençlerimizin eğitim ve öğretim süreçlerinde TÜBİTAK destekleriyle yaptıkları bilim fuarları büyük bir öneme sahip. Aliağalı öğrencilerin bilim fuarlarına katılımları da önemli bir değerdir. Kaymakamlık, Aliağa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kentimizdeki eğitim öğretim seviyesini her geçen gün yükseltmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivalde, yıl içerisinde 18 okulda sergilenen 54 projenin gösterimi yapıldı. Öğrencilerin bilimsel bakış açısı edinebilmeleri, sunum becerilerini geliştirebilmeleri ve proje yapma aşamalarını kavrayabilmeleri amacıyla düzenlenen 4006 Bilim Fuarlarında 264 danışman öğretmen ile bin 71 öğrenci görev aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.