Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 bölge 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi

4 bölge 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Bergama ilçesi İslamsaray Mahallesi’nde bulunan ve Maliye Hazinesi mülkiyetinde bulunan taşınmazların 1. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak belirlendiğini duyurdu. Alanda bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalar, Bergama Müzesi Müdürlüğü denetiminde olacak.

  • Ege Postası
  • 18.01.2021 - 10:22

TENİZLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Bergama İslamsaray Mahallesi 486 ada 19 parselde ve 487 ada 43, 44 ve 70 parselde bulunan, daha önce arkeolojik çalışmaların yapıldığı taşınmazları 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan etti.

Kurul tarafından alınan kararda, bölgenin 1. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak belirlenmesi kararının;  Bergama Müze Müdürlüğü’nün, Tabiat Kurul Müdürlüğü’nün, Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün, Bergama Orman İşletme Müdürlüğü’nün Bergama Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün yazıları ve Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan raporları doğrultusunda verildiği belirtildi.

Kurul tarafından yayımlanan kararda konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi;

“İzmir İli, Bergama ilçesi, İslamsaray Mahallesinde 486 a 19 parsel ile 487 ada 43, 44 ve 70 parsellerde Maliye Hazinesi mülkiyetinde kayıtlı taşınmazların raporumuz eki 1/1000 ölçekli haritada gösterildiği şekli ile 1.(Birinci) Derece Arkeolojik Sit olarak belirlenmesine ve sit fişinin onaylanmasına, taşınmazlarda geçmiş yıllarda açılmış kazı çukurlarının Müzesi denetiminde ilgili idarelerce kapatılmasına, güvenlik gerekçesiyle sit sınırları boyunca alanın tel örgü ile çevrelenmesine, karar verildi.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.