Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 Ağustos coşkusu İzmir’i sardı: İlçe ilçe zafer kutlamaları

30 Ağustos coşkusu İzmir’i sardı: İlçe ilçe zafer kutlamaları

İzmir 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yılını büyük bir coşkuyla karşıladı. Zafer Bayramı İzmir’in ilçelerinde törenlerle ve çok sayıda etkinliklerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2022 - 13:15

EGEPOSTASI- Tüm yurtta olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir’in ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Bornova’da zeybekli 100. Yıl coşkusu

Bornovalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını zeybek coşkusuyla kutladı. Aralarında Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve eşi Ufuk İduğ’un bulunduğu tamamı gönüllü 400 Bornovalının, Bornova Şehir Stadının zeminine 1922 yazarak zeybek oynadı.

Karabağlar’da Grup Laçin rüzgarı 

Karabağlar Belediyesi tarafından 100. yıl anısına düzenlenen Grup Laçin konseri yoğun ilgi gördü. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, konser öncesi Hatay Renkli Durağı'ndan Uğur Mumcu Parkı'na kadar meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte yürüdü.

Bayraklı’da Kickboks Şampiyonası 

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Bayraklı’da çelenk töreni düzenlendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sevgi Yolu girişindeki Atatürk anıtında genci yaşlısı yüzlerce kişi bir araya geldi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Ata’nın huzuruna çelenkler sunuldu.

Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda iller arası Kickboks Şampiyonası da düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen müsabakalara Denizli, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla’dan 239 sporcu katıldı. 5 sporcu ile yarışan Bayraklı Belediyesi, şampiyonayı 3 dereceyle tamamladı. Bu çerçevede Nehir Yaman ve Bedirhan Yıldız kendi kategorilerinde ikinci ve Hayrunisa Kızılay ise üçüncü oldu.

Aliağa'da 30 Ağustos coşkusu

Aliağa ilçesinde gün boyu sürecek kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma programıyla başladı. Programa İzmir Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı vekili Numan Haktan Avcı, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programında Cumhuriyet Meydanında Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Program, Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.

Zafer Bayramı’nın 100. yıl coşkusu Aliağa’da Serdar Ortaç konseriyle ikiye katlanacak. Saat 21.30’da Avcı Ramadan’da sahne alacak olan ünlü sanatçı, seslendireceği birbirinden güzel şarkılarıyla Aliağalılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Çeşme’de Levent Yüksel sahne alacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, Çeşme’de de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi törenle kutlandı. Çeşme’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 19.30’da Çeşme Kalesinde gerçekleştirilecek resepsiyon ile devam edecek. Saat 20.30’da ise Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanına kadar devam edecek Zafer Yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos video gösterimi ile halk oyunları ekibinin sunacağı zeybek gösterisi gerçekleştirilecek. Kutlama programı, 21.30’daki Levent Yüksel 100. Yıl Konseri ile son bulacak.

Menemen’de geçit töreni

Menemen Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Menemen Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Caddesi’nde bando eşliğinde kutlama ve geçit töreni düzenlendi. 

Büyük Zafer'in 100. Yılı Foça’da coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı.  Resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği Foça şubeleri adına da çelenk sunumu yapıldı. Foça’daki kutlama programı Kaymakamlıkta ki tebrigat ile sürecek saat 20.30’da gerçekleştirilecek Fener Alayı ve Jandarma Komando Okulu Bando ve Orkestrası’nın vereceği konserle devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.