ABD'de yaşanan banka iflasının ardından Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) bu ay faiz artırımı yapmayacağı beklentilerinin artmasıyla birlikte dolar değer yitirirken, euro yükselişe geçti. Doların 6 büyük para birimi karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi haftaya yüzde 0,65 düşüşle 103.483'ten başladı. Euro/dolar paritesi yüzde 0,76 yükselişle 1,0724’ten başladı.

Dünya piyasalarında bu gelişmeler yaşanırken Türkiye’de dolar yeni haftaya yatay seyirde 18,96 TL seviyesinden, euro ise yüzde 0,79 yükselişle 20,33 TL'den başladı. 

BDDK: Bankaların takipteki alacakları 159 milyar 390 milyon BDDK: Bankaların takipteki alacakları 159 milyar 390 milyon

Bu hafta piyasaların gözü bugün açıklanacak olan cari açık rakamları ile konut satışları, bütçe dengesi ve Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarında olacak. (ANKA)