Dolar 32,4865
%0.15
Euro 34,8503
%0.31
Altın 2.440,360
%0.07
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik kararı geri çekildi: Genel Kurul bu hafta sonu yapılıyor

Valilik kararı geri çekildi: Genel Kurul bu hafta sonu yapılıyor

İzmir Valiliği’nin 2 Ekim 2020 tarihinde duyurduğu kararla meslek kuruluşları ve üst kuruluşların etkinlik ve genel kurulları ertelenmişti. Ertelenme kararının ardından 17-18 Ekim’de yapılması planlanan İzmir Barosu Genel Kurulu’nun ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olurken kurul ile ilgili müjdeli haber Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan aday olan Av. Mustafa Çetin’den geldi. Çetin, tüm meslektaşları adında erteleme kararına karşı açtığı davanın olumlu sonuçlandığını duyurarak, Baroların Genel Kurullarının Ertelenmesine Yönelik karara karşı ‘yürütmenin durdurulmasına’ karar verildiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.10.2020 - 15:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler ile bu kurum ve kuruluşların genel kurullarının 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi kararı vermişti.

Ertelenme kararının ardından 17-18 Ekim’de yapılması planlanan İzmir Barosu Genel Kurulu’nun ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu.

Valilik tarafından duyurulan genelge sonrasında İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Baro Genel Kurulu’nun ertelenmeyeceğini ifade ederek, “Kanunun açık bir hükmü var. Kanun, ekim ayının ilk haftası ya da en geç 15 gün içerisinde Genel Kurulun yapılması gerektiğini söylüyor.  Biz Genel Kurulumuzu 17-18 Ekim tarihlerinde yapmaya kararlıyız” demiş ve kurulun ertelenmeyeceğini belirtmişti.

İzmir Barosu Genel Kurul tarihi yaklaşırken, İzmir barosu başkanlığına Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan aday olan Av. Mustafa Çetin’den müjdeli haber geldi. Çetin, tüm meslektaşları adında erteleme kararına karşı açtığı davanın olumlu sonuçlandığını duyurarak, “Baroların Genel Kurullarının Ertelenmesine Yönelik karara karşı”YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA”karar verildi” dedi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Av. Çetin, şu ifadeleri kullandı;

“İZMİR’DE DE HAKİMLER VAR.''

Hukuksuzluğa karşı öncelikle hukukla mücadele edeceğimizi ve sonuç alabileceğimizi belirtmiştik.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı olarak tüm meslektaşlarımız adına açmış olduğum davada;

Baroların Genel Kurullarının Ertelenmesine Yönelik karara karşı”YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA”karar verildi.”

Buna göre baro seçimlerinin 17-18 Ekim tarihinde yapılmasının önünde hiçbir engel kalmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.