Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu katledilişinin 28'inci yılında anılıyor

Uğur Mumcu katledilişinin 28'inci yılında anılıyor

Hain bir saldırıyla katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28'inci yıl dönümünde İzmir'de çeşitli etkinliklerle anılıyor.

  • Ege Postası
  • 23.01.2021 - 09:38

24 Ocak 1993 Pazar günü evinin önünde otomobiline yerleştirilen bomba ile katledilen gazeteci Uğur Mumcu, özlemle anılıyor.

İzmir'de pek çok belediye usta ismi unutmayarak çeşitli anma ve etkinlik düzenliyor.

Bornova

Bornova Belediyesi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 28. yılında, Şiir ve Müzik Dinletisi ile anacak. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle izleyicisiz olarak gerçekleşecek etkinlik Bornova Belediyesi’nin instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Buca

Türk basının aydın gazetecilerinden Uğur Mumcu, katledilişinin 28’inci yılındaBuca Belediyesi’nin düzenlediği programla anıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, Uğur Mumcu’nun gazeteciliğe kattığı değerleri ve katledilişinin Türk basınında yarattığı etkiyi anlattı.

Karşıyaka

1993 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, ‘Adalet ve nDemokrasi Haftası’ kapsamında Karşıyaka’da düzenlenen tören ile anıldı. Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törene; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Gaziemir

Uğur Mumcu, katledilişinin 28’inci yılında Gaziemir’de belediyenin düzenlediği etkinlikle anıldı.Gaziemir Belediyesinin Sevgi Yolu’nda düzenlediği Uğur Mumcu Anma Etkinliği, Mumcu’nun öldürüldüğü saat olan 12.00’de, Uğurlar Olsun şarkısının çalınmasıyla başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı etkinlik, canlı heykel gösterisi ve fotoğraf sergisiyle devam etti.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.