Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tramvay duraklarında ‘virüs’ önlemi! Yolcular uygulamadan memnun

Tramvay duraklarında ‘virüs’ önlemi! Yolcular uygulamadan memnun

İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgın hastalıklar ve yeni tip corona virüsünden yolcuları korumak için tramvay duraklarına dezenfektan cihazları yerleştirdi. Uygulama bugün başladı. Tramvay duraklarında ‘virüs’ önlemi

  • Ege Postası
  • 07.03.2020 - 09:16

EGEPOSTASI- Corona virüs dünya genelinde can almaya devam ediyor. Vaka sayısı 100 bini geçerken, yaklaşık 3 bin 500 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Virüs yayılmaya devam ederken, Türkiye'de henüz vakaya rastlanmadı. Ancak virüsün olası Türkiye'ye sıçraması durumunda yetkili kurumlar önlemlerini alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgın hastalıklar ve yeni tip corona virüsü ile ilgili önlemler kapsamında tramvay duraklarının girişlerine dezenfektan cihazları yerleştirdi.

Son günlerde ülke çapında pek çok belediyeye bağlı ekipler toplu taşıma araçları ve durakları dezenfekte ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından rutin temizlik işlemleri dışında ilk virüs temizliği dün gece yapıldı. Öte yandan bugün bütün tramvay duraklarına yolcuların el hijyenlerini korumasını sağlamaları için dezenfektan cihazları yerleştirildi.

Metro istasyonlarına da cihazlar yerleştirilirken, uygulamanın 9 Mart Pazartesi günü itibariyle başlayacağı öğrenildi.

Uygulamayı değerlendiren ve ellerini dezenfekte eden yolcular, uygulamadan memnun kalırken, "Tabii ki çok memnunuz. Son günlerde yayılan virüs bizi de tedirgin ediyor. Artık daha temiz ve hijyenik bir şekilde toplu taşımaları kullanabileceğiz" dediler.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.