Dolar 32,8482
%0.24
Euro 35,1777
%0.25
Altın 2.451,440
%-0.27
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürenin dolmasına iki gün kaldı... O başkanlar ne yapacak'

Sürenin dolmasına iki gün kaldı... O başkanlar ne yapacak'

İsimleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sıkça geçen ancak henüz  aday adaylığı yönünde resmi bir başvuru yapmayan mevcut belediye başkanları son kararlarını Egepostası aracılığıyla açıkladı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, büyükşehir belediyesi başkanlığının başvuruyla erişilebilecek bir makam olmadığını belirtti. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kararını Cuma günü netleştirecek. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise sessizliğini koruyor. Sürenin dolmasına iki gün kaldı

  • Ege Postası
  • 24.10.2018 - 12:33

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylıkları başvuru süresinin Cuma gününe kadar uzatılmasının ardından başvurular sürüyor.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından aday adayı olma yönünde çalışma ve hazırlıklarını sürdüren isimlerden adı büyükşehir belediye başkan aday adaylıkları için geçen isimler ise süreci izliyor.

MEHMET ALİ ÇALKAYA: CUMA GÜNÜ KARAR VERECEĞİM

Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için ismi geçen mevcut belediye başkanlarından Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kararını henüz netleştirmediğini, Cuma günü karar vereceğini belirtti.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Net bir şey söylemeyeceğim. Cuma günü karar vereceğim” diye konuştu.

TUNÇ SOYER FARKLI BİR STRATEJİ İZLEMEYİ TERCİH EDİYOR

Yine adı büyükşehir adaylığı için geçen Seferihisar Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı da olan Tunç Soyer ise farklı bir strateji izleme kararı aldı.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞI ADAYLIKLA ERİŞİLECEK BİR MEVKİ DEĞİL 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için resmi bir başvuru yapmayacağını açıklayan Başkan Tunç Soyer, Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Başvuru yapmayacağım. Bunlar bir görevdir bana göre, görev verilirse yapılır. Böyle bir makama adaylık kriter olamaz, herkes aday olur. Meclis üyeliği başka bir şey. Oraya aday olursunuz, başka yerlere de aday olursunuz. Ancak Büyükşehir başkanlığı adaylıkla erişilecek bir mevki değil bence. Duruşunuz, yaptığınız, yapamadığınız, vizyonunuzu genel merkez değerlendirir. Ondan sonra bir karar verir” ifadelerini kullandı.

BATUR SESSİZ

Öte yandan büyükşehir aday adaylığı için ismi geçen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise sessizliğini koruyor. Batur’un kararının ne olacağı henüz bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz günlerde partisinin Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Egepostası’na yaptığı açıklamada, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından adı büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un resmi bir açıklama yapmamasına karşın aday adaylığı yönünde olumlu görüş bildirdiği yönünde bir kanaat sahibi olduklarını belirtmişti.

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Fırat, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bizler de sizler gibi öncelikle basından sayın başkanımızın bu göreve birkaç isimle birlikte layık görülenlerin arasında olduğunu ve bu konu hakkında yazılanları gördük ve takip ettik. Son günlerde de başkanımızla yaptığımız görüşmede, Aziz Kocaoğlu başkanımızın aday olmayacağı yönündeki  açıklaması sonrası aday adaylığı yönünde olumlu görüş bildirdiği ve bu göreve talip olacağını hissettik. Bu günlerde ise henüz aday adaylığı açıklaması yapmamasına rağmen yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi bu konularda önce bir ön çalışma yapılır. Sanırım sayın başkanımız da bu süreci takip ediyor” açıklamasını yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.