Dolar 32,3971
%0.12
Euro 34,7889
%-0.01
Altın 2.403,150
%0.26
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandal’dan şok açıklama!

Sandal’dan şok açıklama!

Bayraklı Belediyesi Mart ayı olağan birinci meclis birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Başkan Sandal’ın Bayraklı Belediyesine ait “teras kafe’ye” içki ruhsatı verilmesine karşı çıkan AK Parti ve MHP grubuna verdiği cevap şaşkınlık yarattı. Başkan Sandal “Güneş batınca bütün gençler araçlarıyla yanaşanlar orada alkol alıyorlar. Söz ettiğiniz bölge alkolün en çok tüketildiği bölgelerden bir tanesi. Ben de çocuğumla alkollü mekana gittim ama çocuğumda bir değişiklik olmadı.” Dedi Başkan Saldal’ın bu açıklaması salonda bulunan meclis üyeleri ve izleyiciler tarafından şaşkınlık yarattı.

  • Ege Postası
  • 02.03.2020 - 22:18

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem kentsel dönüşüm ve içkili yer tartışmasıydı. Başkan Sandal kentsel dönüşümle ilgili eleştirilere detaylı bir yanıt verirken, belediye bünyesindeki Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınması hakkındaki önerge mecliste uzun süreli gerginliğe neden olurken, Başkan Sandal’ın kentsel dönüşümle ilgili eski Başkan Hasan Karabağ’a isim vermeden gönderme yaptı. Başkan Sandal “Geçmiş süreçte uygulanan büyükşehrin öngördüğü işler vatandaş tarafından çok kabul görmemiş, bunun farklı nedenleri var. Biz de ilçe belediyesi olarak bu sürece çok destek olmamışız.”dedi.

BAŞKAN SANDAL, KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ

AK Partili Meclis Üyelerinden kentsel dönüşüm çalıştayı yapılması konusunda öneri geldi. Kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklama yapan Başkan Serdar Sandal şunları söyledi: “Bazı meseleler vardır öyle ya da böyle bir şekilde kangren olmuş çözüm bekliyor. Ama bunları çözmek sanıldığı gibi kolay değil. Geçmiş süreçte uygulanan büyükşehrin öngördüğü işler vatandaş tarafından çok kabul görmemiş, bunun farklı nedenleri var. Biz de ilçe belediyesi olarak bu sürece çok destek olmamışız. O günden bugüne geldiğimiz koşullar nezdinde birçok unsur bu sorunu kilitlemiş durumda.  Biz tabi ki bu meselenin çözümü için vatandaşın ve iş dünyasının ikna edilmesiyle ilgili bir arayışımız var. Benim buradan tüm kurum ve kuruluşlara çağrımdır; bu işle ilgili elinde formülü olan her arkadaşın formülünü biz eğer çözüm içeriyorsa uygularız. Bunda hiçbir tereddütümüz yok!

Bir plan revizyonuna gitmemiz gerekiyor bölgeyle ilgili. Geçmiş projede eksiklikler var. Kentsel dönüşümü tencerenin tabanı gibi, revizyonu da kulpları gibi düşünürsek, kooperatifçiliği de kapak olarak oturtalım ve ortaya bir tencere çıksın istiyorum. Bütün çabamız bu!

MECLİSTE İÇKİLİ YER TARTIŞMASI

Bayraklı Belediyesi’ne ait Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınması hakkındaki önerge CHP Grubu ve Cumhur İttifakı’na mensup AK Partili ile MHP’li meclis üyeleri arasında gerginlik yarattı. Söz konusu önerge komisyonlara havale edilirken AK Parti ve MHP’li üyeler kafenin içkili yer kapsamına alınmasına şiddetle karşı çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal ve MHP’li Meclis Üyesi Muhammet Şahin, Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınmasına ilişkin komisyonlara havale edilen önerge çerçevesinde Başkan Sandal ve CHP Grubuna yüklendi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri söz konusu önergeye karşı çıktı.

MHP’li Muhammet Şahin söz konusu kafenin ikamet ettiği mahallede bulunduğu belirterek mahalle sakinlerinin kafenin içkili yer kapsamına alınmasından rahatsızlık duyacağını söyledi. Şahin, önergeye tepki göstererek Başkan Sandal’ı sert bir dille eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, önergenin havale edildiği komisyondaki meclis üyelerine seslenerek, “Lütfen oraya gidin oradaki vatandaşla konuşun ondan sonra bu kararı verin. Biz alkol olayına kesinlikle karşı değiliz, herkes kendinden sorumludur. Ama orası buna uygun olmayan bir yer diye düşünüyoruz. Oraya ailece gidiliyor” dedi.

EN ÇOK ALKOL TÜKETİLEN BÖLGELERDEN BİRİ!

Başkan Sandal söz konusu bölgede alkol talebi olduğunu belirterek vatandaşların o bölgede yoğun olarak alkol tükettiğini örnek verdi.  Sandal ayrıca önergenin önce komisyonda inceleneceği ve sonrasında mecliste tüm gruplar olarak karar alacaklarının altını çizerek AK Partili ve MHP’li meclis üyelerini sağduyulu davranmaya davet etti. Başkan Sandal, “Güneş batınca bütün gençler araçlarıyla yanaşanlar orada alkol alıyorlar. Söz ettiğiniz bölge alkolün en çok tüketildiği bölgelerden bir tanesi. Ben de çocuğumla alkollü mekana gittim ama çocuğumda bir değişiklik olmadı. Ayrıca bu daha komisyonda değerlendirilecek sonra meclise gelecek.” dedi.

AK PARTİLİ HIZAL’DAN BAŞKAN SANDAL’A: VİZYONUNUZDAN

UZAKLAŞIYORSUNUZ!

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Tutanaklarımıza meclis gündemimize bakacak olursak iki konudan ibaret meclis gündeminin geldiğini görebiliriz. Arsa satışları, geliri arttırmak için alkol ruhsatıyla donatılması. Siz göreve geldiğinizde ortaya bir vizyon koydunuz ne dediniz çocuk ve gençlik kenti yapacağız dediniz ama bugün geldiğimiz noktada yapmak istediğiniz, yapmış olduğunuz faaliyetler esasında vizyonunuzdan uzaklaştığınızı gösteriyor” dedi.

VİZYONUMUZDAN, DURUŞUMUZDAN BİR ADIM ATMADIĞIMIZI HERKES BİLİYOR!

Tartışmaların ardından eleştirilere cevap veren Başkan Sandal, “Bizim mevcut vizyonumuzdan, duruşumuzdan adım atmadığımızı herkes biliyor. Ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı her şeyi de söylüyoruz. İçki ruhsatıyla ilgili gelen ruhsatların büyük bölümü bizden önce bölgeye verilen ruhsatlarla ilgili. Hatta bunu da ne kadar geciktirip verdiğimizi de arkadaşlar biliyor. Bizim bunun bir bölgeye aktif olarak gitmesiyle ilgili bir tasarrufumuz da yok. Yalnız bize gelen öneriler meclisimize, meclisimizden komisyonlara, komisyonlardan sonra oylamaya gelir, biter. Bir diğeri; bir mahalle ya da bölge adına bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu çok genel hatlarıyla konuşmak çok doğru bir işlem değil. Mesela o bölgede okuldan gelen bir itiraz var, okulun önündeki alanda alkol alınan bir bölge var, biz onu kapatıp okula tahsis edeceğiz. Öyle bir ortamda bu işin tüketilmesini biz de onaylamıyoruz.  Ben bu örneği o bölgede talep olduğunu belirtmek için söyledim. Abartmayın! ” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.