Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özalan, CHP'yi eleştirmişti... 'Bekir Coşkun' tartışmasında dikkat çeken AK Parti ayrıntısı

Özalan, CHP'yi eleştirmişti... 'Bekir Coşkun' tartışmasında dikkat çeken AK Parti ayrıntısı

Buca Belediyesi geçen ekim ayında hayatını kaybeden usta gazeteci Bekir Coşkun’un adının verildiği parka, Usta ismin heykelini de dikme kararı aldı. Heykel haberinin basında yer alması üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Özalan, "CHP'li Buca Belediyesi, 2 metre yüksekliğinde Bekir Coşkun heykeli yaptırıyor. Adınızı 'Cumhuriyet Heykel Partisi' yapın da rahatlayın. 'HALK' ile alakanız yok ne de olsa..." dedi. Özalan bu eleştiriyi yaparken, parka ‘Bekir Coşkun’ ismi verilmesi önergesinin AK Partili meclis üyelerinin de evet oyuyla geçtiği ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2020 - 13:31

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, geçtiğimiz ekim ayında hayatını kaybeden usta gazeteci Bekir Coşkun’un adının Buca’da ölümsüzleştirilmesi için önerge vermişti.

Önergeyi, o gün gündeme alan meclis, Menderes Mahallesi’nde yapımı devam eden parka “Bekir Coşkun Parkı” adının verilmesini oy birliğiyle kararlaştırmıştı.

KARAR OY BİRLİĞİYLE GEÇMİŞTİ

AK Partili meclis üyeleri de Bekir Coşkun ismine karşı çıkmamış ve karar meclisten oy birliğiyle geçmişti.

Öte yandan Buca Belediyesi tarafından dün servis edilen “Bekir Coşkun’un ilk heykeli Buca’da yükselecek” haberinde de parka usta kalemin bir de heykelinin konulacağı ifade edildi.

ÖZALAN SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

Bu haber üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Buca Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle karar verdiği parka Bekir Coşkun’un heykelinin yapılmasını eleştirdi. Özalan,  “Adınızı 'Cumhuriyet HEYKEL Partisi' yapın da rahatlayın. 'HALK' ile alakanız yok ne de olsa” ifadeleriyle Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin belediyecilik anlayışını eleştirmişti.

ÖZALAN'A ARSLAN'DAN YANIT GECİKMEDİ

AK Partili Özalan'a yanıt CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan gelmişti. Arslan, "Sayın Alpay Özalan inşallah sana da sağlığında İzmir’de Metin Oktay gibi heykelinin dikilmesi nasip olur. Parti ismi önerisine gelince sadece “Kalkınma Partisi” size yeter. Zaten “adaletle” işiniz yok" ifadeleriyle tepki göstermişti. 

TEŞKİLATTA İLETİŞİMSİZLİK Mİ VAR'

AK Partili Özalan’ın Bekir Coşkun heykeli üzerinden CHP’li Buca Belediyesini eleştirmesi kamuoyunda farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Parka Bekir Coşkun isminin verilmesi önergesinin, komisyonlara bile gitmeden meclisten oy birliğiyle geçmesine AK Partili meclis üyeleri de destek verirken parti üst yönetiminin konudan haberdar olmaması ve bunun üzerine CHP’li Buca Belediyesini eleştirmesi dikkat çekti.

Heykel üzerinden ortaya çıkan tablo, kamuoyunda AK Parti İzmir teşkilatında milletvekilleriyle meclis üyeleri arasında bir iletişim sorunu olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.