Dolar 32,3782
%0
Euro 34,5874
%0
Altın 2.382,570
%0.1
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O satışa Şehir Plancıları Odası’ndan tepki: 'Hukuksuz bir işlem!

O satışa Şehir Plancıları Odası’ndan tepki: 'Hukuksuz bir işlem!

Karşıyaka Mavişehir’de spor ve rekreasyon alanlarının müzayede usulüyle satılmasına Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden tepki geldi. Odadan yapılan açıklamada, “Biz belediyenin de bu alanlara para verip almasına da karşıydık. Kamunun malı kamuda kalması gerektiğini söylemiştik. Artık bu konuya İzmirlinin sahip çıkması gerekiyor. Biz şehir plancılarıyız. Planlama konusunda bir değişiklik söz konusu olursa elbette ki müdahil olup, hukuki süreci başlatacağız” denildi.

  • Ege Postası
  • 10.07.2020 - 10:04

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'ndan Karşıyaka’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satılan Mavişehir’deki arazilerle ilgili açıklama geldi.

“KONUYA İZMİRLİLER SAHİP ÇIKSIN”

Kamuya ait olan malların kamu yarına kullanılması gerektiğini belirtilen bir açıklama bulunan Yönetim Kurulu şu ifadeleri kullandı: 

“Daha önce bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Karşıyaka maddi olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Biz belediyenin de bu alanlara para verip almasına da karşıydık. Kamunun malı kamuda kalması gerektiğini söylemiştik. Burada hukuksuz bir satış söz konusudur. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Karşıyaka Belediyesi daha öncede bir arsa almıştı. Oradaki fiyatlar daha makul rakamlarla alınmıştı. Bu kadarını beklemiyorduk. Artık bu konuya İzmirlinin sahip çıkması gerekiyor. Biz şehir plancılarıyız. Planlama konusunda bir değişiklik söz konusu olursa elbette ki müdahil olup, hukuki süreci başlatacağız.” (Gündeme Bakış)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.