Dolar 32,3993
%0.12
Euro 34,8101
%0.05
Altın 2.404,810
%0.33
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'den, Kılıçdaroğlu için suç duyurusu

MHP'den, Kılıçdaroğlu için suç duyurusu

MHP, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bazı açıklama ve eylemlerinin suç unsuru taşıdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. MHP lideri Bahçeli'nin talimatıyla kurulan komisyon, Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 10 yıllık konuşmalarını tarayarak, bir rapor hazırladı.

  • Ege Postası
  • 05.02.2020 - 17:24

MHP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, genel başkan olduktan sonra yaptığı açıklama ve eylemleri mercek altına aldı. 

Genel başkan yardımcılarından oluşan komisyon çalışmasını tamamladı ve CHP lideri hakkında suç duyurusundu bulunuldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

''CHP Genel Başkanı'nın suç olduğu düşünülen açıklama ve eylemleri hakkında suç duyurusunda bulunulması gereği hasıl olmuştur. Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, suçu ve suçluyu övmek, kamu görevlisinin suçunu bildirmeme, suçluyu kayırma, suç delillerini bildirmeme, Türk milletini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni devletin kurum ve organlarını aşağılama, terör örgütü propagandası yapmak suçlarını oluşturduğu değerlendirilmiş ve Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.''

Yıldız, dosyada yer alan ve suç olarak gördükleri bazı olayları da hatırlatarak ''Demirtaş hakkında övgülerden bahsedilmiştir. 'Neden tutuklu'' diye sormuştur. 'YPG kendi vatanlarını koruyan unsurlardır' diyerek bize göre terör örgütü propagandası yapmıştır'' dedi.

Feti Yıldız, Kılıçdaroğlu'na ait Meclis'te 23 fezleke bulunduğunu da söyleyerek ''Genel Kurul'a gelirse dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy veririz'' diye konuştu. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.