Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küner Mahallesi'nde son durum: Filyasyon seferberliği

Küner Mahallesi'nde son durum: Filyasyon seferberliği

Menderes'e bağlı 2 bin 700 kişinin yaşadığı Küner Mahallesi'nde yeni tip koronavirüs vakalarının artmasının ardından sağlık ekipleri tarafından ek tedbirler alındı. Öte yandan karantinanın söz konusu olmadığı ve sadece önlem olarak test yapıldığı öğrenildi. Kaymakam Bahri Tiryaki, "Mahalle genelinde herhangi bir şekilde karantina söz konusu değil" dedi. Muhtarlık binası önünde mahalleliye test yapılırken, köyün girişinde bekleyen jandarma ekipleri de ateş ölçmeye başladı. İzmir Valiliği: "Mahallede toplam 38 kişiye Kovid-19 enfeksiyonu tanısı konmuş olup, 18 hasta hastanede yatarak tedavi görmekte, 20 hasta evde izole olarak tedavi edilmektedir."

  • Ege Postası
  • 24.06.2020 - 10:56

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri, dün itibarıyla mahalle genelinde vaka sayısının artmasının ardından sabah saatlerinde Küner'e geldi.

Özel kıyafetli 20 kişiden oluşan ekip, öncelikle mahallede yaşayan yaşlı ve kronik hastalığı bulunanlara Kovid-19 testi yaptı.

Mahallenin giriş ve çıkışları jandarma ekiplerince kontrol altına alınırken ekipler girişte vatandaşların ateşini ölçtü, maske takılması ve sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Mahalle sakinlerinin gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları konusunda camiden ve jandarma araçlarından uyarı anonsları yapıldı.

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede ilk vakanın 3 gün önce tespit edildiğini, vaka sayısının artmasıyla mahalle genelinde ek tedbirler aldıklarını belirtti.

Tiryaki, "Mahallede yaşayan herkese maske takma zorunluluğu getirdik. Vatandaşların gittiği kahvehane, berber ve ibadetlerini yaptıkları camiyi mahalle genelinde hastalık bitinceye kadar kapatma kararı aldık. Mahalle genelinde herhangi bir şekilde karantina söz konusu değil. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri gerekli görürse değerlendirir. Mahalle genelinde minibüs ve ticari taksi sahibi ve şoförlük yapan çok kişi var. Kontrol amaçlı onlara da test yapıldı." dedi.

Tiryaki, testleri pozitif çıkanların evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi. Kaymakam Tiryaki, bu süre boyunca söz konusu kişilerin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi. 

Mahalle Muhtarı Harun İbiş Aydan ise hastalığın daha fazla yayılmaması konusunda Kaymakamlığın ek önlemler aldığını ifade etti.

İzmir Valiliğinden Küner Mahallesi ile ilgili açıklama

İzmir Valiliği, Menderes'in Küner Mahallesi'nde 38 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konduğunu, mahalle için karantina uygulamasının ise söz konusu olmadığını bildirdi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, 21 Haziran'da Küner Mahallesi’nden 19 kişiye, Kovid-19 teşhisi konulduğu belirtildi.

Açıklamada, filyasyon ekibinin 22 Haziran'da mahallede bir çalışma başlattığı, olgu sayılarını artmaması için 23 Haziran'dan itibaren mahalleye giriş ve çıkışlarda ateş ölçümü yapılmaya başlandığı ve mahalle için bazı sağlık tedbirleri alındığı vurgulandı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İlgili mahallede filyasyon çalışmaları devam etmekte olup, 24 Haziran'da 25 kişilik bir filyasyon ekibiyle tek tek haneler gezilerek Bakanlığımız Kovid-19 Rehberi doğrultusunda uygun görülen kişilerden numune alımları başlamıştır. 24 Haziran'a kadar mahallede toplam 38 kişiye Kovid-19 enfeksiyonu tanısı konmuş olup, 18 hasta hastanede yatarak tedavi görmekte, 20 hasta evde izole olarak tedavi edilmektedir. Hastalarla temaslı olan kişilere yönelik önlem alınmış, günlük takipleri yapılmaktadır."

Bazı basın kuruluşlarında mahallenin karantinaya alındığı yönünde iddiaların yer aldığı da belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küner Mahallesi için karantina uygulaması söz konusu değildir. Sadece bulaş riskini azaltmak amacıyla, alınan kararlar çerçevesinde sıkı tedbir uygulamaları söz konusudur." 

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.