Dolar 32,5646
%0.16
Euro 34,9057
%0.7
Altın 2.439,790
%0.29
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık'ta 29 Ekim coşkusu

Kınık'ta 29 Ekim coşkusu

İzmir'in Kınık ilçesinde Cumhuriyetin 97.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 30.10.2020 - 10:36

Kutlamalar Kınık Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Atatürk Anıtına kaymakamlık ve belediye başkanlığının çelenklerinin  konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Daha sonra Hükümet Konağı önünde kutlama programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kınık Kaymakamı Erol Türkmen Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer törene katılan öğrenci ve halkın bayramını kutladı.

Kınık Kaymakamı Erol Türkmen'in günün önlem ve anlamını belirten konuşmasının ardından Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okundu. 

Halk oyunları gösterisinin sunulmasının ardından Cumhuriyet Bayramı ile ilgili okullar arasında düzenlenen şiir, resim kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere  ödülleri ilçe protokolü tarafından verilmesinin ardından tören sona erdi.

Akşam ise Hükümet Konağı önünde Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından oluşturulan Kınık Halk Korosu tarafından "Bir Başkadır Memleketim" ve "İzmir Marşı" seslendirildi.

Konserin ardından ilçe protokolü koro ile birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Cumhuriyet Bayramı için özel olarak süslenen üstü açık ve 'Türkiyem', 'İzmir Marşı', 'Canım Türkiyem' marşlarının çalındığı araca binerek Kınık merkezi ile Poyracık ve Yayakent mahallelerinin ana caddelerinde tur atarak balkon ve pencerelere çıkan vatandaşları selamladı. Daoğruer vatandaşlara Türk Bayrağı, dezenfektan ile çocuklara satranç takımı dağıttı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.