Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu İzmir Belediyesi'ni örnek gösterdi, Soyer teşekkür etti

Kılıçdaroğlu İzmir Belediyesi'ni örnek gösterdi, Soyer teşekkür etti

Bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi yönetimi üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesini örnek gösterdi. Kılıçdaoğlu, "İzmir Belediyesi kamu bankalarından daha düşük faize uluslararası piyasalardan yatırım için para buluyorsa bize olan güveni düşüneceksin." dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek göstermesi üzerine Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan teşekkür paylaşımında bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.12.2020 - 00:11

EGEPOSTASI- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuştu. Hükümeti ekonomi yönetimi, iç politikadan dış politikaya ve salgın konusunda uygulanan politikalara yönelik birçok konuda eleştiren Kılıçdaroğlu, dış borçlanma konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesini örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının o bölümünde şunları söyledi;

"Londra'daki tefeciler istedikleri faizi bize dikte ediyorlar. Türkiye Varlık Fonu 3 kez ihaleye çıktı. Uluslararası ihaleye kimse para vermedi. Çünkü onların istediği faiz yüksek. Şu faizi verirsen sana veririz dediler. Dikte ettirdiler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin aldığı 2 buçuk milyar dolarlık faizin daha düşüğünü bizim belediyelerimiz alıyor. Bu hazine garantisi değil. Öbürü de devlet garantili. Devlet alıyor. Eğer faizi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hazinesinden daha düşük faizle alıyorsak. Bize duyulan güvenin boyutunu düşüneceksin arkadaş. İzmir Belediyesi kamu bankalarından daha düşük faize uluslararası piyasalardan yatırım için para buluyorsa bize olan güveni düşüneceksin. Bu da bize sizden daha fazla güvendiklerini gösteriyor."

SOYER'DEN TEŞEKKÜR

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek göstermesi üzerine Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan teşekkür paylaşımında bulundu.

Başkan Soyer, "TBMM 2021 bütçe görüşmelerinde @izmirbld'sinin finansal gücünü örnek gösteren Genel Başkanımız Sayın @kilicdarogluk'na teşekkürlerimi sunuyorum. Kurum olarak önceliğimiz kamu kaynaklarını kamu adına şeffaf ve verimli kullanmak. Bu inançtaki bir ekiple çalışıyoruz. #BizYönetiriz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.