Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu belediye başkanlarıyla online toplandı! Neler konuşuldu'

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarıyla online toplandı! Neler konuşuldu'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunmak ve yeni dönemin yol haritasını belirlemek amacıyla toplantılar dizisine devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 15.12.2020 - 17:27

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanları ile gerçekleştirdiği online toplantılara devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak 11 büyükşehir ve 9 il belediye başkanıyla toplantı yapan CHP lideri bugün de Ege Bölgesi belediye başkanları ile “yerel yönetim” zirvesi gerçekleştirdi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da yer aldığı online yapılan toplantıda projeler, gençlik ve istihdam sorunları masaya yatırılırken, belediye başkanlarına sunum için üçer dakika söz hakkı tanındı. 

Toplantıya İzmir'den Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt katıldı.

Batur, toplantıyı ait fotoğrafları sosyal medya hesabından "CHP Genel Merkezimizin düzenlediği, Ege Bölgesi’ndeki belediyelerimizin işleyişine dair durumların görüşüldüğü ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’un bulunduğu çevrimiçi toplantıya katıldık. Belediyeler olarak hizmet üretmekte karşılaştığımız sorunların konuşulduğu toplantıda belediye gelirleri yasasının değişmesi gerektiğini dile getirdik. Bunun yanı sıra gençlik ve istihdam projelerimizle ilgili de bilgilendirmede bulunduk." notuyla paylaştı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın konuşmasında belediyelerin hükümet tarafından engellendiğini, projelerin onaylanmadığını söylediği ifade edildi. Tugay ayrıca sendikalar ile belediyeler arasında yaşanan soruna vurgu yaptığı ve SODEMSEN'in bu konuda devreye girmesi gerektiğini belirttiği öğrenildi.

Yine toplantıda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun kentsel dönüşüm projeleri konuları hakkında söz aldığı ve iktidarı eleştirdikleri aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.