Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in iki ilçesinde yangın paniği!

İzmir'in iki ilçesinde yangın paniği!

İzmir’in Menemen ve Balçova ilçelerinde yangın çıktı. Menemen'deki otluk alanda yangın paniğe neden oldu. Balçova ilçesindeki yangının ise ilk belirlemelere otluk alandan başlayıp makilik alana sıçradığı öğrenildi. İki ilçedeki yangınlar ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

  • Ege Postası
  • 20.07.2020 - 21:47

Menemen ilçesinde, otluk alanda yangın çıktı. Yangın paniğe neden olurken, alevlerin kontrol alındığı öğrenildi.

Seyrek mevki ile Kuş Cenneti arasındaki geniş otluk alanda, saat 15.20 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir İtfaiyesi Merkez ve Kuzey Bölge Amirliğine bağlı Seyrek, Çiğli, Bostanlı ve Merkez itfaiye gruplarından ekipler sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü de çalışmalara 2 arazöz, 1 helikopter ve yangın söndürme uçağıyla destek verdi.

Yaklaşık 4 saat süren söndürme çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

BALÇOVA

İzmir’in Balçova ilçesinde otluk alanda çıkan yangında alevlerin sıçradığı bir evin çatısında hasar oluşurken, çevredekiler büyük korku yaşadı. Yangın itfaiye ekiplerinin 1 saat süren müdahalesiyle söndürüldü. 

Yangın saat 20.00 sıralarında Barış mahallesindeki otluk alanda meydana geldi. Henüz bilinmeyen sebeple başlayan yangında, dumanları gören mahalle sakinleri, durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 arazöz, 1 dozer ve 1 helikopterin yanı sıra Balçova Belediyesi’ne bağlı ekipler de bölgeye sevk edildi. Alevler, bölgedeki bir evin çatısına sıçrarken, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle ev tamamen yanmaktan kurtarıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında herhangi can kaybı ya da yaralanma meydana gelmezken, bir evin çatısında maddi hasar oluştu. Soğutma çalışmalarının ardından ekipler olay yerinden ayrıldı.

‘CAMDAN BAKTIĞIMIZDA ALEVLERİ GÖRDÜK’

Yangında evinin çatısında hasar oluşan Ali Özerkanoğlu (64), o anları anlattı. Özerkanoğlu, "Alt yolda kağıt toplayan çocukların kibrit yakarak yangın çıkardığı söyleniyor. Alevler aşağıdan yanarak yukarı gelmeye başladı. Otların da kuru olması sebebiyle çamlar da tutuştu. Ağaçların üzerinden bizim evin çatısına geldi. Eşimle birlikte arka yoldan kaçtık. Pek fazla zararımız yok. Bu kadarına şükürler olsun” dedi.

Otluk alandaki bir evde oturan Onur Baş (28), "Bir anda her yer tutuştu. Kokuyu aldıktan sonra camdan dışarıya baktığımızda alevleri gördük. Cayır cayır yanıyordu. Evdeki herkesi dışarıya çıkardıktan sonra biz de çıktık. Allah’a şükür kimsede bir şey yok. Bizim evimizde hasar yok ancak teyzemin evinin çatısı yandı” ifadelerini kullandı.

Yangın nedeniyle geceyi farklı bir yerde geçireceklerini belirten Hülya Akkurt (54), "Yangın sırasında kızım ve engelli torunum evdeydi. Ben annemlerdeydim. Dumanları görünce hemen koşup geldik. Evde bir zarar yok ancak her taraf kokuyor. Verilmiş sadakamız varmış. Otların kuru olması ve rüzgar sebebiyle bir anda tutuştu. Geceyi annemlerde geçireceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN ÇALKAYA YANGIN ALANINDA

Balçova Çetin Emeç Mahallesi'nde akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayarak bölgedeki evleri tehdit eden yangın İzmir Büyükşehir belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamen söndürüldü. Büyük korkuya neden olan yangın alanına gelerek söndürme çalışmalarına refakat eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak söndürme ekiplerine teşekkür etti.

Yangından hafif şekilde etkilenen bir evin sahipleri ile görüşen Başkan Çalkaya "Zararınızı gidermek için belediyemizin tüm imkanlarını seferber edeceğiz. Umarım bundan sonra böyle acı olaylar yaşamayız" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.