Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de toplu taşımada üçte bir kuralı hayal oldu!

İzmir'de toplu taşımada üçte bir kuralı hayal oldu!

Geçtiğimiz hafta İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla kapasitesi 1/3’e indirilen toplu taşıma araçlarında kurallara uymak mümkün olmadı. İzmir’de özellikle işe gidiş-geliş saatleriyle ve yaşanan arızalar nedeniyle özellikle İZBAN ve Metro’da yüzlerce vatandaş sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak yolculuk etmeye devam ediyor. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki otobüslerde de benzer manzaralar her gün yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 17.09.2020 - 15:53

 

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - Türkiye’de 1 Haziran kontrollü sosyal hayatla birlikte artmaya başlayan ve Ağustos ayında kritik seviyelere ulaşan koronavirüs vaka sayıları, bakanlıkları ve il valiliklerini harekete geçirdi. Eylül ayıyla birlikte ülke genelinde koronavirüs salgınına yönelik yeni tedbirler hayata geçirilmeye başlandı.

Vaka artışında riskli iller arasında yer alan İzmir’de de ülke genelinde alınan önlemlere ek olarak yerel bazlı bazı önlemler hayata geçirildi. Geçtiğimiz hafta İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla toplu taşımada yeni bir dönem başlayacağı duyurulmuştu.

Toplu taşımada uygulanacak yeni kurallara göre; ayakta yolcu taşıyan otobüslerde; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz oturulmalı) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3'ü kadar yolcu alınacaktı.

Ancak teoride konulan kurallar pratikte beklentiyi karşılayamadı. Yolcu sayısına oranla yetersiz kalan toplu taşıma, belirtilen kapasitesinenin çok üzerinde yolcu almaya devam ediyor. Araç eksikliği ve arıza gibi nedenlerle halkın sağlığı hiçe sayılmaya devam edilirken vatandaşlar yaşanan yoğunluk nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne isyan etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.