Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça Bilimler Köyü için protokol imzalandı

Foça Bilimler Köyü için protokol imzalandı

Foça Belediyesi ve Bilimler Vakfı işbirliği ile Yeniköy’de kurulması tasarlanan ‘‘Bilimler Köyü’’ için ortak hizmet protokolü imzalandı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile Bilimler Vakfının Kurucuları Doç. Dr. Alper Dizdar ve Elektrik Mühendisi Devrim Erçetin, ortak hizmet protokolünü imzaladı. Başkan Gürbüz: Mutluluk ve gurur verici

  • Ege Postası
  • 07.10.2019 - 14:29

Bilimler Köyü yerleşkesi için, Yeniköy Mahallesindeki mülkiyeti Foça Belediyesi’ne ait olan 70 dönümlük arsa, Bilimler Vakfına 29 yıl süre ile tahsis edilecek. Bilimler Köyünde, lise-üniversite-doktora düzeyinde disiplinler-arası/çok disiplinli elit öğrenme programlarının geliştirileceği bir yerleşke kurulacak.

Mutluluk ve gurur verici

Bilimler Köyünün hayırlı olmasını dileyen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Bilimler Köyü, en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi olacak. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın ve gençlerimizin öğrenimine katkıda bulunmak, bizlere büyük mutluluk ve gurur veriyor. Bilimler Köyümüze onay veren tüm Foça Belediyesi Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bilime ve öğrenime büyük önem veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları ile bu konuda büyük çaba gösteren ve Foça’mıza destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.’’dedi

Başkanlık makamında yapılan imza törenine; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Mukaddes Yarba, Ercüment Kuyumcu, Kenan Düzgün, Tuncay Şentürk, Bilimler Vakfı Kurucuları Doç. Dr. Alper Dizdar ve Elektrik Mühendisi Devrim Erçetin, Prof. Dr. Mehmet Gençer, Dr. Hamza Zeytinoğlu, Yeniköy Muhtarı Hasan Ercan ve Cem Eden katıldı.

2020 yazı hedefleniyor

Bilimler Köyü, her yaştan çocuk, genç ve yetişkinlerin akılcı, bağımsız düşünebilen, çağdaş ve araştırmacı bireyler olarak yetişmesinde katkıda bulunmak, iyi bir öğrenim almalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlamak ve maddi imkânsızlıklar sebebiyle okuyamayan kişileri destekleyerek, öğrenimlerine devam edebilmeleri için gerekli maddi imkânları sağlamak üzere tasarlandı.

Gerekli yasal izinlerinin alınmasının ardından, ilk etapta aynı anda 60 öğrenci ve 15 personelin çalışabileceği ve barınabileceği bir yerleşke kurulacak. 2019 Sonbaharındaki altyapı çalışmalarının ardından, 2020 Haziran ayında öğrenim programlarına başlanması hedefleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.