Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Ege Denizi açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İzmir ve çevresinde de hissedildi. Öte yandan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 4.1 büyüklüğündeki depremin 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremin artçısı oluduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2020 - 12:48

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.34'te İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 9,9 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kandilli'den yapılan açıklamada depremin Sisam Adası açıklarında 4.1 büyüklüğünde olduğu kaydedilirken, derinliği 5.0 km olarak açıklandı.

Deprem uzmanı Sözbilir, 5 üstü depremin yaratacağı tehlikeye değindi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 4.1 büyüklüğündeki depremin 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremin artçısı oluduğunu söyledi. Bu depremin bölgedeki 4 bin 217'nci artçı sarsıntı olduğunu belirten Sözbilir, olası 5 üstündeki bir artçı sarsıntının tehlike yaratacağını belirterek, "Depremin büyüklüğü 5.2, 5.3 gibi olursa Bayraklı ilçesi tarafında bulunan ağır hasarlı bazı binaların tekrar hasar görüp yıkılabilmesi söz konusu" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Samos Adası açıklarında, 4.1 büyüklüğünde ve yerin 9.90 kilometre altında deprem meydana geldi. İzmir'in özelikle Seferihisar, Kuşadası ve Menderes gibi kıyı kesimleri başta olmak üzere birçok kesimde deprem hissedildi. Tedirginlik yaratan depremle ilgili bilgi veren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin 30 Ekim'de Seferihisar açıklarında gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu söyledi. Bu depremin bölgedeki 4 bin 217'nci artçı sarsıntı olduğunu belirten Sözbilir, "Samos'ta meydana gelen bir deprem. Bu bölgede artçılar daha birkaç ay sürebilir. Türkiye ölçekli baktığımızda, 24 Ocak'taki Elazığ depreminin artçıları hala sürüyor. Bir şey yakın artçılar olabilir bölgede. Bunlar can ve mal kaybına yol açacak depremler değil. Büyük ölçekli depremlerde etkileniyoruz, bunlardan değil.

İzmir'in kendi faydalarına baktığımızda henüz bir deprem yok. Bir Gümüldür fayının köşesinde 1-2 deprem yoğunluğu var. Bunlarda olağan. Bu bölgede fayların belli oranda etkilenmesi çok olağandır. Ancak bizim faylarimizin etkilenme durumuna geçmedi" dedi.

Olası 5 üstündeki bir artçı sarsıntının tehlike yaratacağını belirten Sözbilir, "Depremin büyüklüğü 5.2, 5.3 gibi olursa Bayraklı ilçesi tarafında bulunan ağır hasarlı bazı binaların tekrar hasar görüp yıkılabilmesi söz konusu" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.